Lol: Andy van der Meijde legt uit waarom hij geen vrouwen uitnodigt in de auto

Andy van der Meijde heeft op Youtube bijna negentigduizend abonnees en dat is vooral te danken aan zijn programma Bij Andy in de Auto. Van der Meijde interviewt, rijdend in zijn eigen auto, bekende mensen uit de voetbalwereld, of bijvoorbeeld artiesten. De oud-voetballer wil nu ook succesvol worden in het buitenland.

Van der Meijde heeft alleen nog maar mannelijke gasten in zijn show gehad. Waarom geen vrouwen? "Die trek ik meteen het bos in", aldus de voormalig international in Nieuwe Revu. En dan, serieus: "Nee, die tijd is echt voorbij. Dat ik nog nooit een voetbalster in de auto heb gehad is puur omdat ik daar nog niet mee bezig ben geweest. Ik richt me liever eerst op het buitenland. Zo lijkt het me fantastisch om Mauro Icardi in de auto te krijgen, die Argentijnse spits van Inter. Of anders Radja Nainggolan, zijn Belgische ploeggenoot. Of een andere grote naam, zoals Mesut Özil. Dat zou top zijn."

Durft Davy Klaassen niet?

Het lukt Van der Meijde bijna bij iedereen om ze te laten meedoen aan het programma. Wat is zijn geheim? "Door ze gewoon te bellen. Al vind ik het wel jammer dat niet iedereen wil. Davy Klaassen hield niet zo van interviews geven, zei hij. Al vermoed ik dat hij bang is vanwege de vragen die ik stel. Maar echt, dat is nergens voor nodig. Het zijn gewoon hele leuke gesprekken die ik voer."

Eén van de best bekeken afleveringen, met scheidsrechter Bas Nijhuis in de hoofdrol: