Deze Eredivisie-spelers misten nog GEEN MINUUT dit seizoen!

De Eredivisie is inmiddels 23 speelrondes onderweg en overal is de spanning nog enorm. Toch zijn er nog een aantal spelers die alles van begin tot eind gespeeld hebben dit seizoen. Tot dat lijstje horen drie keepers en twee veldspelers.

Te beginnen op doel. Vasilios Barkas (FC Utrecht) en Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles) maakten dit seizoen al alle minuten mee voor hun ploegen. De doelverdedigers komen daarmee dus uit op 1980 minuten tot nu toe. Ook PSV-keeper Walter Benitez miste nog geen minuut. Echter is hij nu geblesseerd geraakt waardoor hij de komende weken Eredivisiewedstrijden zal gaan missen.

Veldspelers

Na 23 speelrondes zijn er dus nog maar twee veldspelers over die nog geen minuut misten. Milan van Ewijk van SC Heerenveen is een van die twee. Hij speelde tot nu toe alle 1980 minuten mee in de Eredivisie. Hierin scoorde hij vier keer maar gaf hij nog geen assist. Die haf hij al wel tweemaal in de KNVB Beker. Opvallend is dat de rechtsback ook daar nog geen minuut miste. Woensdagavond tegen Feyenoord kan hij deze reeks een vervolg geven.

De andere 'marathonman' is Shawn Adewoye. De verdediger van RKC deed vanaf speelronde 1 alle wedstrijden mee en was zelfs meermaals aanvoerder van de Waalwijkers. In het duel met SC Heerenveen van afgelopen weekend pakte de Belg zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Dit betekent dat er dit weekend een einde komt aan zijn reeks door een schorsing. 

Feyenoord-doelman vertrekt