KNVB verschaft duidelijkheid: Klassieker ingepland om 30 oktober

De KNVB staat voor een grote uitdaging om een nieuwe datum te vinden voor de afgelaste Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Dit gezien burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft uitgesloten dat de wedstrijd in de avond plaatsvindt.

Waarom gaat De Klassieker niet door?

De wedstrijd was oorspronkelijk gepland voor zondag 1 september en werd afgelast vanwege een politiestaking. Aboutaleb benadrukte dat de veiligheid van spelers niet gegarandeerd kon worden, zelfs zonder uitsupporters, waardoor de afgelasting onvermijdelijk was. "Afgelopen jaren heb ik zelfs zonder uitsupporters van Ajax tussen de twee- en driehonderd agenten nodig gehad om de bus van Ajax binnen te loodsen, de wedstrijd onder veilige omstandigheden te laten spelen en dat er na afloop geen gedonder ontstaat in en rondom het stadion", vertelde Aboutaleb in gesprek met ESPN.

10 keer dat De Klassieker uit hand liep: van ijsbal tot rellen

Wat is de nieuwe datum van Feyenoord - Ajax?

De KNVB moet nu een nieuw tijdstip vinden, maar de opties zijn beperkt. Aboutaleb heeft aangegeven dat een avondwedstrijd geen optie is en dat de wedstrijd overdag moet plaatsvinden. Eredivisie CV-directeur Jan de Jong erkent in gesprek met ESPN dat het vinden van een geschikte datum moeilijk is, vooral omdat de gemeente Rotterdam weinig enthousiasme toont voor een doordeweekse inhaaldatum, zoals eind oktober of begin december. Uiteindelijk is besloten om op 30 oktober om 18:00 uur af te trappen!

Waarom en sinds wanneer geen uitsupporters bij De Klassieker?

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers