Zoveel duels miste Justin Bijlow door blessureleed

Het seizoen van Feyenoord-goalie Justin Bijlow zit er definitief op. De geboren Rotterdammers kampt namelijk met een voetblessure en moet onder het mes. Bijlow miste de afgelopen paar seizoenen al redelijk wat wedstrijden, mede door blessures. Voetbalflitsen neemt de gemisten wedstrijden en recente blessures van de keeper onder de loep.

2021/2022

Deze voetblessure is niet de eerste keer dat Bijlow dit seizoen buitenspel staat. Eerder al miste de doelman vier duels toen hij het coronavirus onder de leden had. Hierdoor stond de keeper niet in het doel tegen Slavia Praag in de Conference League en miste hij het duel tegen onder meer FC Twente.

2020/2021

Tijdens het seizoen 2020/2021 keepte Bijlow maar veertien van de 34 competitiewedstrijden. Vanaf speelronde zeven tot en met speelronde 20 stond de keeper met een teenblessure aan de kant. Tijdens deze periode miste hij onder meer het duel tegen PSV en De Klassieker. Nadat Bijlow was hersteld van zijn blessure keepte de goalie één duel, waarna hij weer kampte met een blessure, dit keer was het zijn knie. Hierdoor miste hij drie competitiewedstrijden. Verder was Bijlow er geen van de twee duels bij voor de KNVB Beker en stond hij maar bij drie van de zes wedstrijden onder de lat in de Europa League.

2019/2020

 Justin Bijlow keepte in het seizoen 2019/2020 slechts zeven wedstrijden voor Feyenoord, maar dit kwam vooral omdat Kenneth Vermeer eerste keeper was en Bijlow opnieuw werd geteisterd door blessureleed. Mede door een elleboog, bovenbeen en teenblessure miste de huidige Feyenoord keeper bijna alle EK-kwalificatie duels voor Nederland O-21.

2018/2019

Aan het begin van het seizoen werd Bijlow benoemd tot eerste doelman van Feyenoord. De keeper stond zestien van de eerste achttien duels in de basis, maar kreeg daarna een voetblessure tot het einde van het seizoen. Hierdoor miste hij weer De Klassieker en de toppers tegen PSV en AZ.

Sinds 2018 miste Bijlow in totaal 45 van de mogelijke 128 Eredivisiewedstrijden en dit seizoen kan dat oplopen tot 53 gemiste wedstrijden uit een mogelijke 136 duels. Verder miste de goalie vaak duels in de Europa League en moest hij zich afmelden met een blessure toen hij voor het eerst bij de selectie van Oranje zat.

Feyenoord-doelman vertrekt