Xavi Simons hoogste Eredivisie-speler in lijst van 100 beste voetballers van Europa

De Spaanse sportkrant Marca heeft de Los 100 De Marca gepubliceerd, een lijst van de honderd beste voetballers van het afgelopen seizoen in Europa. Xavi Simons is de hoogst genoteerde Eredivisie-speler.

Voor de samenstelling van de lijst hebben 115 oud-voetballers, journalisten, analisten en andere invloedrijke personen van over de hele wereld hun stem uitgebracht. Erling Haaland is als winnaar uit de strijd gekomen. Het Noorse fenomeen van Manchester City wordt op het podium vergezeld door Lionel Messi (2) en Vinicius Junior (3). De top-5 wordt gecompleteerd door respectievelijk Kylian Mbappé en Kevin de Bruyne.

Simons is op plek 69 geëindigd en mag zich daarmee de hoogst genoteerde Eredivisie-speler noemen. Een paar plaatsen lager, op nummer 81, staat Ajax-captain Dusan Tadic. Met twee spelers is Feyenoord hofleverancier: Orkun Kökçü (84) en Santiago Giménez (100).

Verder zien we veel oud-Eredivisionisten terug in de lijst, namelijk Martin Ødegaard (18), André Onana (43), Sofyan Amrabat (47), Sébastien Haller (74), Loïs Openda (82), Cody Gakpo (83), Mike Trésor Ndayishimiye (93) en Branco van den Boomen (99). Ook Nederlander Jeremie Frimpong (89) is van de partij.

Feyenoord-doelman vertrekt