Personal trainer blikt terug op samenwerking met Ihattaren, middenvelder traint met Vanenburg

FC Utrecht lijkt zich een dezer dagen te gaan versterken met Mohamed Ihattaren. De vraag is hoe fit de negentienjarige middenvelder zodra hij zich aansluit bij de Domstedelingen. De afgelopen weken heeft Ihattaren zijn conditie in elk geval niet op peil gehouden bij personal trainer Jordy Best.

Begin november gaf Ihattaren na weken van radiostilte een teken van leven door met Best te poseren op de velden van de Utrechtse amateurclub Elinkwijk. "Mohamed belde in november dat hij terug was in Nederland en graag met mij aan de slag wilde", vertelt Best aan het Algemeen Dagblad.

Vorige samenwerking

De eigenaar van Bestpersonalsportskills heeft in het verleden al een keer met Ihattaren gewerkt. "En dat was blijkbaar goed bevallen. In november en december heb ik Ihattaren een aantal weken één-op-één begeleid. Ik kon duidelijk zien dat hij een tijdje niets had gedaan".

"Ik probeerde hem fit te krijgen door veel met de bal te werken", vervolgt Best. "Mohamed is een positieve jongen, die hard en serieus trainde, van een dolletje houdt en al snel flinke progressie boekte".

Volgens Best was Ihattaren een eind op weg om fit te raken. "In de gesprekken die ik met hem had, merkte ik dat zijn mindset veranderde. Hij had echt een doel voor ogen. Maar na een paar weken verwaterde ons contact. In december liet Mohamed opeens niet meer van zich horen".

Buitenlands avontuur

Ihattaren verruilde PSV afgelopen zomer voor Juventus, nadat hij zich in Eindhoven onmogelijk had gemaakt. De Italiaanse grootmacht stalde de middenvelder direct bij Sampdoria, waar hij veel aankwam.

Ihattaren kreeg van de club de tijd om aan zijn fitheid te werken, maar keerde in oktober plots terug naar Nederland. Een maand later brak Ihattaren met Mino Raiola. Sindsdien behartigt Ali Dursun de belangen van de creatieve middenvelder.

Update: Mohamed Ihattaren werkt buiten de spotlights hard aan zijn comeback op de Nederlandse velden. De veelbesproken middenvelder heeft daarbij de hulp ingeschakeld van voormalig Oranje-international Gerald Vanenburg.

Ihattaren laat bovendien weer van zich horen via social media. De voormalig PSV'er deelt via Instagram een foto met Vanenburg. 'Training with Gerald Vanenburg. Simply the best, better than all the rest', luidt de begeleidende tekst.