Van Aanholt over Pardew: ''Hij zei tijdens de wedstrijd: ‘Come play for my team'''

Van Aanholt over Pardew: ''Hij zei tijdens de wedstrijd: ‘Come play for my team'''

Patrick van Aanholt maakte in de afgelopen transferwindow de overstap van Sunderland naar Crystal Palace. De toenmalig trainer van Crystal Palace, Alan Pardew, liet tijdens een wedstrijd tussen de twee ploegen al merken dat hij de linksback graag wilde hebben.

''Ik speelde toen met Sunderland thuis tegen Crystal Palace. Net op het moment dat ik wilde ingooien, kwam Pardew bij de zijlijn naar me toe en zei: 'Come play for my team next year,''' vertelt Van Aanholt aan Voetbal International. ''Tijdens de wedstrijd hè! Ik vond dat wel grappig. Toen zie ik: 'Okay, no problem.'''

Patrick van Aanholt maakte uiteindelijk in de winterstop van 2016/17 de overstap naar Crystal Palace. Hij had het totaal niet naar zijn zin bij Sunderland, en dat kwam vooral door zijn coach, David Moyes. “Zijn trainingen stonden me niet echt aan. Op een gegeven moment was ik het plezier kwijt, stapte ik elke dag met een vervelend gevoel de kleedkamer in. Ik ben drie, vier keer naar zijn kantoor gegaan. Ik was boos en zei: Accepteer dat bod van Palace, laat me gewoon gaan, dat is het beste voor allemaal. Maar hij zei dat hij me wilde houden.”

Alan Pardew is op dit moment niet meer de trainer van Crystal Palace. Na zijn ontslag nam Sam Allardyce het stokje over.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers