Zo kan de basiself van Feyenoord er komend seizoen weleens uit komen te zien...

Ook in het buitenland blijft het succes van Feyenoord niet onopgemerkt. Zo staan spelers als Orkun Kökçü, Lutsharel Geertruida en Santiago Giménez in de nadrukkelijke belangstelling van onder meer Arsenal en Benfica. Als alle drie de spelers deze zomer vertrekken, ondergaat de selectie van Feyenoord een flinke metamorfose. Dit is hoe het basiselftal van de Rotterdammers er komend seizoen waarschijnlijk uit gaat zien.

Achterhoede

De positie onder de lat is voor Feyenoord geen hoofdpijndossier. Met Justin Bijlow tussen de palen heeft de Stadionclub een van de beste keepers van de Eredivisie tot zijn beschikking. De geboren Rotterdammer lijkt niet te willen vertrekken en krijgt van ons dus gewoon een plekje in het basiselftal. De rechtsbackpositie wordt dit seizoen ingevuld door Marcus Pedersen en Geertruida. Ondanks de contractverlenging van Geertruida is de kans dat hij vertrekt nog steeds aanwezig. Bij een vertrek van Geertruida is Milan van Ewijk van SC Heerenveen mogelijk een optie voor Feyenoord. De revelatie van dit Eredivisie-seizoen wil komende zomer graag een stap maken richting de top van de Eredivisie. Twee posities die naar alle waarschijnlijkheid weinig gaan veranderen zijn die van centrale verdediger en linksback. Gernot Trauner, die eerder deze week zijn contract verlengde, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman zijn allen zeer solide en willen bovendien nog niet vertrekken uit De Kuip.

Middenveld

Op het middenveld lijkt Feyenoord meer spelers te gaan verliezen. Aanvoerder Kökçü staat in de belangstelling van diverse buitenlandse clubs en is ook klaar voor een volgende stap. Ook Sebastian Szymański staat op de nominatie om te vertrekken. De Pool keert terug naar Dinamo Moskou, dat hem voor een seizoen verhuurde aan Feyenoord. Met Mats Wieffer en Quinten Timber heeft Feyenoord al twee middenvelders met basiselftal-kwaliteiten. Ezequiel Bullaude klopt ook op de deur van het basiselftal. Volgens het doorgaans betrouwbare 1908 proberen de Rotterdammers ook nog de 27-jarige Mexicaan Luis Chávez binnen te halen. De controleur lijkt de geschikte vervanger van Kökçü. Ramiz Zerrouki lijkt bij een eventueel vertrek van Kökçü ook weer in beeld te komen bij Feyenoord. In de winterstop weigerde FC Twente mee te werken aan een transfer, maar na de vertrekwens van Zerrouki zal dit komende zomer wel gebeuren.

Aanval

Vanwege het vertrek van Oussama Idrissi, die gehuurd wordt van Sevilla, moet Arne Slot op zoek gaan naar een nieuwe aanvaller. 1908 meldt dat Feyenoord in de race is voor Emil Hansson. De Noor speelde eerder al bij Feyenoord en staat naar eigen zeggen open voor een terugkeer naar Rotterdam-Zuid. Uiteraard hebben de Rotterdammers met Igor Paixão, Javairô Dilrosun en Alireza Jahanbakhsh al drie uitstekende buitenspelers in hun gelederen en wordt een van hen misschien wel de nieuwe linkervleugelaanvaller van Feyenoord. De spits- en rechtsbuitenpositie blijven waarschijnlijk onveranderd. In de punt van de aanval zien we momenteel Giménez terug. De Mexicaan geniet interesse van onder meer Benfica en FC Porto, maar heeft al aangegeven te willen blijven. Mocht Giménez tóch vertrekken, dan heeft Feyenoord altijd nog de beschikking tot Danilo. Over de rechtsbuitenpositie hoeven de Rotterdammers zich niet heel druk te maken, aangezien Bullaude, Paixão, Dilrosun en Jahanbakhsh daar uit de voeten kunnen.

Feyenoord-doelman vertrekt