'Zinédine Zidane wordt de nieuwe trainer Paris Saint-Germain'

Het leek er op dat José Mourinho de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain zou worden, maar volgens de Franse radiozender Europe1 wordt succescoach Zinedine Zidane de opvolger van Mauricio Pochettino in Parijs. Dit allemaal naar aanleiding van het aanstellen van Luís Campos als voetbaladviseur. 

Paris Saint Germain werd weliswaar kampioen in Frankrijk, maar in de Champions League stelden de Parijzenaren teleur. Pochettino, die de beschikking dit seizoen had over aanwinsten Lionel Messi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum en Gianluigi Donnarumma, strandde in de achtste finales van het miljoenenbal. Volgens Franse media gaat Pochettino nu vervangen worden door Zinedine Zidane. Eerder werd technisch directeur Leonardo al weggestuurd door PSG. Zijn takenpakket wordt dus overgenomen door Portugees Luís Campos.

Zinédine Zidane: de succescoach van Real Madrid

Zinédine Zidane kwam als speler uit voor onder meer Juventus en Real Madrid en werd met de Franse nationale ploeg Wereldkampioen in 1998 en Europees kampioen in 2000. Als speler nam hij op bizarre wijze afscheid door in 2006 tijdens de WK-finale tegen Italiïe een kopstoot uit te delen aan tegenstander Marco Materazzi. De Fransman was later in diverse rollen in dienst van Real Madrid alvorens hij in januari 2016 als hoofdtrainer werd aangesteld. Zidane won drie maal de Champions League en één keer het landskampioenschap tijdens zijn eerste periode bij Real Madrid. Na het seizoen 2017-18 vertrok hij om vervolgens in maart 2019 weer terug te keren in Madrileense dienst. In zijn tweede periode als coach van Real Madrid werd in 2020 nogmaals landskampioen.

Feyenoord-doelman vertrekt