Dit zijn alle schandalen rondom Wesley Sneijder

De naam van oud-international Wesley Sneijder wordt genoemd in een Turkse witwaszaak. De oud-voetballer heeft aandelen in een bedrijf dat miljoenen euro's zou hebben witgewassen. Het is niet het eerste schandaal waar Sneijder bij betrokken is. Dit zijn een aantal de schandalen van Sneijder.

Witwasschandaal in Turkije

Wesley Sneijder heeft aandelen in een Turks vastgoedbedrijf. Door de Turkse media wordt hij genoemd als partner van de firma. Het bedrijf zou betrokken zijn bij witwaspraktijken van de criminele organisatie Comanchero. Comanchero handelt in drugs en is van oorsprong een Australische motorbende.

Sneijder beweert juist slachtoffer te zijn in deze zaak. "Ik ben diep bedroefd over de spreiding van het nieuws in Turkije, mijn tweede thuis", aldus de oud-middenvelder. Hij zegt dat hij slechts aandelen in het bedrijf heeft en niets weet van een samenwerking met een criminele bende. "Ik heb die op een legale en transparante manier gekocht."

Sneijder vernielt auto

Op een video is te zien hoe een stomdronken Wesley Sneijder op een auto zit. Hij richt voor 6000 euro aan schade aan bij een geparkeerde auto in Utrecht, zijn geboortestad. Het gebeurde vlak na de scheiding met Yolanthe. 

Hij zou in die tijd veel feestjes hebben met drank en drugs. De analist heeft een schadevergoeding betaald waardoor hij weer op vrije voeten kwam. "Ik had niet zoveel op, maar het kan verkeerd vallen", vertelt hij over het incident. 

Sneijder bedreigt journalisten

In 2013 vertelde Hans Kraay JR. dat Sneijder de pesterijtjes in Voetbal International zat is en dat hij Johan Derksen en René van der Gijp wel even zou opzoeken. Kraay zei ook dat er al een privéjet klaarstond en dat de oud-middenvelder al zijn vriendjes had gebeld. 

Sneijder ontkende dit. "Het rond verspreiden van onzinverhalen om zo aandacht te krijgen is al erg... Maar het te geloven is nog erger! Goed gedaan, Nederlandse media”, twittert hij. 

Sneijder en Kuyt getuigen in zaak

In een groot onderzoek naar de criminele organisatie van de Haagse Piet S verhoort de politie Wesley Sneijder en Dirk Kuyt. Ze zouden gegokt hebben op een illegale site van de bende. "Dirk Kuyt speelt soms 25 ruggen (25 duizend euro)", hoort de politie. Ze horen ook dat Sneijder zijn gokschulden van tonnen niet afbetaalt en dat ze daarom zijn familie 'het ziekenhuis in willen trappen'. 

Sneijder geeft toe te zijn benaderd door mensen die zeiden dat hij schulden had. Hij is met ze in gesprek gegaan en ontkent dat hij schulden heeft. Aan de politie ontkent hij ook dat hij gegokt heeft op de illegale site. 

Ruzies met harde kern Ajax

'Wes, de tyfus voor je', schreef F-Side op hun website in 2020. De harde kern van Ajax deed dit, omdat de oud-Ajacied een skybox neemt bij FC Utrecht. Sneijder reageerde hierop door een video op sociale media te plaatsen waarin hij langs de ArenA rijdt en het nummer 'Utereg me stadje' zingt. 

Inmiddels is de strijdbijl begraven. "Voor vele Ajacieden is Wesley een icoon van onze club, we hebben voor hem in de hekken gehangen", schrijft de F-Side op Instagram. "Alles wat er is gebeurd, sluiten we hiermee af. Welkom thuis Wesley". 

De F-Side staat bekend om hun sterke mening. Zo ook hier over het bestuur

Feyenoord-doelman vertrekt