Moeten deze internationals nu stoppen bij Oranje?

Het EK zit er voor Nederland op. Na afloop van het verloren duel tegen Engeland (1-2), heerst er een bittere nasmaak bij de Oranje-fans. De uitschakeling zou ook zomaar eens het laatste eindtoernooi voor een aantal internationals kunnen betekenen. Voetbalflitsen komt met een overzicht van de 'oudere' internationals die wel eens kunnen uitzwaaien bij Oranje.

Daley Blind

Met zijn leeftijd van 34 jaar, is Daley Blind de oudste speler van Oranje die actief was op dit EK. De 109-voudig international kon op slechts één invalbeurt rekenen en met de concurrentie in de verdediging, zou Blind binnenkort zomaar eens vaarwel kunnen zeggen bij Oranje. Op het WK van 2026 zal Blind 36 jaar oud zijn.

Georginio Wijnaldum

Georginio Wijnaldum wist vriend en vijand te verrassen toen hij door bondscoach Ronald Koeman bij Oranje werd gehaald. Wijnaldum mocht in drie wedstrijden meedoen, maar wist niet echt op te vallen. Met zijn leeftijd van 33 jaar zou het ook voor de 96-voudig international, zo maar eens zijn laatste eindtoernooi kunnen zijn. Op het WK van 2026 zal Wijnaldum 35 jaar oud zijn.

Memphis Depay

Memphis Depay kreeg tijdens het EK genoeg kansen van Ronald Koeman, maar verliet het toernooi uiteindelijk met magere cijfers; één doelpunt en een assist. De 30-jarige spits zal ongetwijfeld door willen gaan bij Oranje, maar met de potentie en opkomst van Brian Brobbey en Joshua Zirkzee, is het nog maar de vraag of Depay ook bij het WK van 2026 aanwezig is. Dan is de 98-voudig international 32 jaar oud.

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk is met zijn leeftijd van 33 jaar één van de oudere spelers bij de nationale ploeg. De aanvoerder liet zich na de domper tegen Engeland uit over zijn toekomst en vertelde na te gaan denken over zijn rol binnen Oranje. Op het eerstvolgende eindtoernooi (WK 2026) is Van Dijk 34 jaar oud. "Ik heb geen flauw idee hoe mijn toekomst bij Oranje eruit gaat zien."

Feyenoord-doelman vertrekt