'Vergeten spelers': Oranje-legioen zet vraagtekens bij spelersbeleid

Na de uitschakeling van Nederland op het EK, zet het Oranje-legioen vraagtekens bij het spelersbeleid van bondscoach Ronald Koeman. Dit vijftal spelers wordt het vaakst genoemd als het gaat om wie er meer speeltijd had moeten krijgen.

Hoeveel minuten speelde Joshua Zirkzee op het EK 2024?

Josua Zirkzee speelde 'slechts' vier minuten mee dit EK. De spits werd door bondscoach Ronald Koeman bij de selectie gehaald, maar kreeg geen goede kans om zich echt te bewijzen.

Hoeveel minuten speelde Brian Brobbey op het EK 2024?

Brian Brobbey mocht de allerlaatste minuut van Nederland - Engeland invallen en maakte daarmee weliswaar zijn EK-debuut, maar zal balen met zijn geringe speeltijd: 1 minuut.

De Ligt, Gravenberch en Maatsen maken geen minuut

Verdedigers Matthijs de Ligt en Ian Maatsen speelden evenals middenvelder Ryan Gravenberch geen enkele speelminuut dit EK. Een domper voor het drietal, aangezien ze in clubverband afgelopen seizoen op hoog niveau vaak in actie kwamen.

Kritiek op wisselbeleid Koeman

Een blessure van Memphis Depay dwong Ronald Koeman in de eerste helft al te wisselen. In plaats van Joshua Zirkze, Brian Brobbey of Wout Weghorst koos de bondscoach voor Joey Veerman. Deze keuze viel niet bij iedereen goed.

Feyenoord-doelman vertrekt