Zo reageert buitenlandse media op strafschop Engeland: ‘Een schande’

Nederland ligt uit het EK en druipt af na een zure nederlaag tegen Engeland. Het meest discutabele moment van de wedstrijd was ongetwijfeld de strafschop die de Engelsen cadeau kregen. Dit na een dubieuze overtreding van Denzel Dumfries op Harry Kane. Dit is hoe de buitenlandse media op het moment reageert. 

Steun uit onverwachte hoek: Engelse media reageren 

Uit onverwachte hoek kon Oranje op steun rekenen. Voormalig Engels international Gary Neville maakte zich aan tafel bij ITV kwaad over de strafschop. "Als verdediger moet ik zeggen dat het een schande is. Hij wil de bal spelen, er waren ook amper protesten. Echt, in geen honderd jaar een penalty. Mag je dan niet meer proberen om een schot te blokken?" Ook voormalig Engels international Jamie Carragher kon zich niet vinden in de beslissing van de scheidsrechter: ‘Dit is nooit een penalty’, liet de analist weten op X.

'Geen overtreding'

Alan Shearer, tevens voormalig Engels international, liet zich bij BBC uit over het moment. "Oké, er is geen twijfel dat er contact was, maar de verdediger probeerde de bal gewoon te blokkeren. Het is eigenlijk het uitzwaaien van Kane dat voor de botsing zorgt. Het is geen fout waar je op terug moet komen als scheidsrechter."

Fans snappen niks van besluit

Vanuit Nederland begreep niemand iets van de beslissing om de bal op de stip te leggen. Bekijk hier een greep uit de reacties.

Feyenoord-doelman vertrekt