Feyenoord kent scheidsrechter voor Champions League-duel met Benfica

Umut Meler is door de UEFA aangesteld is om de Champions League-kraker tussen Feyenoord en Benfica van woensdag in goede banen te leiden. De Turkse arbiter zorgde in 2022 voor ophef met zijn optreden en discutabele beslissingen in het duel tussen Slavia Praag en de Rotterdammers.

Wie is de scheidsrechter voor Benfica – Feyenoord?

Halil Umut Meler is de man in geel voor het Feyenoord-affiche van woensdag. De hoofdarbiter uit Turkije floot eerder al een Europa League-duel van Ajax (0-0 tegen Union Berlin) en een halve finale in de Conference League van AZ (2-1 nederlaag tegen West Ham United). In een kolkende Kuip liet de Turkse scheidsrechter een twijfelachtige indruk achter.

Waarom wordt dit een ongemakkelijke reünie voor Feyenoord en Meler?

Toen Feyenoord tegen Slavia Praag speelde in de kwartfinale van de Conference League ging het mis. Vlak voor rust had Peter Olayinka de Tsjechen op gelijke hoogte geschoten, maar de Rotterdammers vonden dat hier hinderlijk buitenspel aan voorafgegaan was. Na het rustsignaal sloeg de vlam in de pan en was er een opstootje, waarbij Marino Pusic, assistent van toenmalig Feyenoord-trainer Arne Slot, iemand bij de keel greep en zodoende een rode kaart kreeg. Feyenoord trok uiteindelijk aan het langste eind en bekerde door naar de Conference League-finale, waarin AS Roma te sterk was.

Portugese invloeden in de Eredivisie?

Feyenoord reist op woensdagavond af naar het Estádio da Luz van Benfica om het op te nemen tegen oude bekenden Orkun Kökçü en Fredrik Aursnes. Ook oud-Eredivisionist Vangelis Pavlidis loopt rond bij de Portugese grootmacht. Andersom lopen er ook een aantal Portugezen rond in de Eredivisie en hebben er in het verleden zelfs een paar bij de Stadionclub gevoetbald.

Wellenreuther pakt 50 jaar record
Duurste Nederlandse voetballers