Van Persie pikt transfervrije verdediger op bij Ajax

Robin van Persie heeft met SC Heerenveen een nieuwe aanwinst te pakken. Mateja Milovanovic is gecontracteerd. De 20-jarige verdediger komt over van Ajax en heeft in Friesland een contract voor twee seizoenen getekend.

Milanovic van Ajax naar Heerenveen

Milovanovic begon zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van Ajax. Op veertienjarige leeftijd stapte hij over naar de club waar hij uiteindelijk zijn debuut in het betaald voetbal maakte voor Jong Ajax. Daarnaast was hij actief als jeugdinternational bij Servië.

De Haan over Milanovic

Ferry de Haan, algemeen directeur van Heerenveen, is blij met de aanwinst: "Mateja is een linksbenige verdediger die zowel centraal als op de linksbackpositie kan spelen. Hij is technisch vaardig en kan goed de linies verbinden. Ondanks blessureleed in de afgelopen jaren, hebben wij er vertrouwen in dat hij zich bij ons verder kan ontwikkelen."

Aankopen SC Heerenveen onder Van Persie

Met de komst van Milovanovic heeft Heerenveen zijn vijfde versterking voor het komende seizoen binnen. Eerder kwamen Sam Kersten, Levi Smans, Danilo Al-Saed en Amara Condé al naar Friesland. De selectie krijgt hiermee steeds meer vorm onder hoofdtrainer Robin van Persie.

Feyenoord-doelman vertrekt