10 redenen waarom Noa Lang zo 'gehaat' is

PSV-speler Noa Lang is zonder twijfel een van de meest besproken spelers in het hedendaagse voetbal. Hoewel hij geroemd wordt om zijn technische vaardigheden en flair op het veld, is hij tegelijkertijd een polariserende figuur. Zijn uitgesproken persoonlijkheid, combinatie van bravoure en zelfvertrouwen, en enkele controversiële momenten hebben ervoor gezorgd dat hij zowel geliefd als gehaat is. Hier zijn 10 redenen waarom Noa Lang bij velen wrijving oproept.

1. Arrogantie en zelfvertrouwen

Een van de meest voor de hand liggende redenen waarom Noa Lang bij veel mensen slecht ligt, is zijn zelfverzekerde houding. Hij komt over als een speler die geen moeite heeft om zichzelf te prijzen. In een interview gaf Lang aan: "Ik weet dat ik goed ben, en dat moet je ook uitstralen op het veld"​

Veel fans en critici interpreteren dit als arrogantie, waardoor hij vooral bij tegenstanders weinig sympathie oproept.

2. Controversiële uitspraken

Lang is berucht om zijn scherpe tong, zowel op als buiten het veld. Hij is niet bang om zijn mening te geven en dat komt hem regelmatig duur te staan. Na een wedstrijd in de Champions League liet hij zich kritisch uit over het spel van zijn eigen ploeg, Club Brugge, wat leidde tot verdeeldheid binnen het team​

"Fucking pussy's" sprak Noa Lang, destijds over zijn medespelers van Club Brugge. "Er zit geen winnaarsmentaliteit in het team, het is daar toxisch."

Zijn vermogen om ongevraagd zijn mening te delen, wordt vaak gezien als onnodige controverse.

3. Verstorende invloed op teamdynamiek

Hoewel Lang individueel sterk is, wordt hem vaak verweten dat hij de teamdynamiek verstoort. Bij Ajax werd hem hetzelfde verweten door Erik ten Hag. Ten Hag gaf ooit aan dat Lang een speler is met "veel talent", maar dat zijn houding soms de prestaties van het team kan beïnvloeden​

In zijn periode als trainer van Ajax kreeg Erik ten Hag het een keer flink aan de stok met Lang tijdens een wedstrijd. "Noa je moet je mond houden, luisteren en gewoon doen. Het is onze wedstrijd, niet de jouwe."

Langs gedrag leidde tot spanningen in de kleedkamer en speelde een rol in zijn vertrek uit Amsterdam.

4. Confrontaties met de media

Lang heeft regelmatig botsingen met de media gehad, waarbij hij zich soms moeilijk kan beheersen. Zijn recht-voor-zijn-raap-attitude zorgt ervoor dat hij vaak kritiek ontvangt van journalisten, die hem als een 'bad boy' van het voetbal zien. Journalisten beschrijven Lang vaak als "moeilijk in de omgang"​

5. Provocerend gedrag op het veld

Lang is niet alleen verbaal uitgesproken, maar ook op het veld is hij een speler die regelmatig provoceert. Tegenstanders klagen over zijn gedrag tijdens wedstrijden. Hij zoekt soms bewust de confrontatie op, wat hem bij fans van andere clubs impopulair maakt.

Ook richting publiek. Nadat Lang bij PSV tegen AZ de 0-2 scoorde, maakte hij met zijn vingers een 'houd je mond-gebaar' richting het Alkmaarse publiek dat hem tot dan toe steeds had uitgefloten. 

6. Politiek beladen uitingen

Tijdens de viering van de Belgische landstitel met Club Brugge in 2021, kwam Lang in opspraak door een politiek beladen uitspraak. Na de kampioenswedstrijd van Club Brugge zong Lang: "Nog liever dood dan Sporting-Jood. Waarmee hij doelde op de club Anderlecht. 

Langs uitspraken werden door velen als antisemitisch ervaren, en hoewel hij later zijn excuses aanbood, blijft dit een smet op zijn reputatie.

7. Onvolwassen gedrag in de kleedkamer

Lang wordt vaak verweten dat hij zich onvolwassen gedraagt, zowel op als naast het veld. In interviews en documentaires is te zien hoe hij zich soms moeilijk kan inhouden en impulsief reageert. Dit werd ook opgemerkt tijdens zijn tijd bij Ajax, waar hij moeite had om zich te schikken in een rol als wisselspeler​. Zijn ongeduld en drang om altijd in de schijnwerpers te staan, zorgen voor wrijving binnen teams.

8. Verkeerde omgang met kritiek

Lang lijkt moeite te hebben met het accepteren van kritiek. In plaats van opbouwende feedback te omarmen, reageert hij vaak fel op opmerkingen van coaches, medespelers of journalisten. Dit gedrag versterkt het beeld van een speler die moeilijk te managen is en niet goed om kan gaan met tegenslagen​.

9. Sociale media-uitspattingen

In het digitale tijdperk worden spelers nauwlettend gevolgd op sociale media, en ook daar zorgt Lang geregeld voor opschudding. Hij is actief op platforms zoals Instagram en Twitter. 

Tijdens de bekerwedstrijd tussen PSV en Feyenoord liep de spanning hoog op. Na een teleurstellende 1-0 nederlaag in de Kuip was de frustratie bij Lang duidelijk merkbaar. In een moment dat voor veel discussie zorgde, claimde Lang dat hij recht had op een penalty nadat Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer hem neerhaalde. Tot zijn ongenoegen werd er echter niets gegeven door scheidsrechter Danny Makkelie, die in plaats daarvan Lang een gele kaart toekende.

Dit leidde tot flink wat hilariteit onder de Feyenoord-supporters. Frustratie Na Het Eindsignaal Na het eindsignaal liet Lang zijn emoties de vrije loop. Terwijl hij richting de spelerstunnel liep, raakte hij in een woordenwisseling verwikkeld met het Feyenoord-publiek in Vak W, een sectie die zich vlak bij de ingang van de spelerstunnel bevindt. Op beelden van ESPN is te zien hoe Lang provocerende gebaren maakt richting de fans. Tot slot liet hij zich zelfs verleiden tot een beledigend gebaar, waarbij hij het publiek op een middelvinger trakteerde voordat hij de trappen afliep richting de kleedkamer.

Na het incident tijdens de bekerwedstrijd tegen Feyenoord, bleef Noa Lang ook buiten het veld niet stil. Op Instagram deelde hij zijn frustraties en richtte hij zich tot zowel de VAR als de supporters van zowel PSV als Feyenoord. In zijn post plaatste hij een foto van zichzelf waarin hij met tien vingers omhoog wijst naar het meegereisde PSV-uitvak. Hiermee verwees Lang naar het feit dat PSV op dat moment een voorsprong van tien punten had op Feyenoord in de competitie, met de boodschap "+10 Eindhoven".

.

10. Zijn sterke karakter verdeelt meningen

Een van de belangrijkste redenen waarom Lang zo gehaat wordt, is misschien wel zijn sterke karakter dat niet iedereen kan waarderen. Hoewel hij geliefd is bij zijn eigen fans vanwege zijn strijdlust en durf, zorgt diezelfde houding ervoor dat hij bij anderen wrijving veroorzaakt.

Conclusie

Noa Lang is zonder twijfel een van de meest besproken en controversiële voetballers van zijn generatie. Zijn onmiskenbare talent gaat gepaard met een karakter dat fans verdeelt. Sommigen prijzen zijn zelfvertrouwen en passie, terwijl anderen hem zien als arrogant en moeilijk in de omgang. Wat de reden ook is, Lang weet altijd de aandacht op zich te vestigen — en dat is precies waarom hij zo'n spraakmakende figuur is in het moderne voetbal.

Later deze week: 10 redenen waarom Noa Lang zo geliefd is

Wellenreuther pakt 50 jaar record
Duurste Nederlandse voetballers