Peter Pannekoek haalt genadeloos uit naar Johan Derksen in roast

Cabaretier Peter Pannekoek pakte tijdens zijn 'roast' op het Televizier-Ring Gala de 75-jarige Johan Derksen hard aan. Pannekoek nam geen blad van de mond en haalde hard uit naar Derksen, wat leidde tot geschokte acties in de zaal.

"Volgens Johan Derksen is Vandaag Inside het enige programma op de Nederlandse televisie waar mensen nog écht zeggen wat ze denken", zegt Pannekoek. "En dat klopt. Kijk, ik denk dat Derksen het voorbeeld is van een man die iets te veel in zichzelf is gaan geloven. Een man die iedereen camerageil noemt, terwijl hij zelf al vijf dagen op tv is. De paar dagen dat hij niet in het nieuws is, laat hij een cameraman naar Grolloo komen om zijn mening te geven over iets wat die dag in de krant stond."

Peter Pannekoek: 'Johan Derksen de crème de la crematie'

Hij vervolgt met een grap over Derksens uiterlijk: "Een man die in de loop der jaren zo op zijn hond is gaan lijken, dat zijn vrouw ’s nachts in bed niet meer weet: wie is nu de hond? En wie is Johan?" Vervolgens voegt hij nog scherp toe: "En uiteindelijk is ze erachter gekomen dat degene met de betere adem de hond is." Pannekoek neemt ook Derksens kijk op jongere mensen op de hak. "Een man die iedereen die jonger dan hij is, een snotneus noemt die zijn mond moet houden. Iedereen in Nederland is ook echt jonger dan hij. Hij is puntje van de vergrijzingspiramide, de crème de la crematie", vervolgt de cabaretier.

Peter Pannekoek pakt verleden Johan Derksen aan

Een van de controversieelste momenten van de show komt wanneer Pannekoek refereert aan een incident uit Derksens verleden: "En ik weet niet precies hoe oud hij is; ik kan de kaarsen op zijn verjaardagstaart namelijk niet tellen, want die heeft hij allemaal in een bewusteloze vrouw geduwd." Zijn opmerking verwijst naar een bekentenis van Derksen in 2022, wat leidde tot geschokte reacties in het publiek.

Hij eindigt met een sneer naar Derksens houding vergeleken met diversiteit en hoe hij over Marokkaanse spelers praat: "Een man die nooit weet hoe Nederlandse voetballers met een Marokkaanse achtergrond heten en ze daarom maar altijd omschrijft met afkomst en positie: ‘die Marokkaanse rechtsachter’. Dat is Noussair Mazraoui, doe gewoon je werk!", zo klinkt het. "Een man die zogenaamd schijt heeft aan wat andere mensen van hem vinden, maar als een bargast hem een keer tegenspreekt wordt hij niet meer uitgenodigd", gaat Pannekoek verder.

"Een man die elke dag op tv mag zeggen dat hij niets meer mag zeggen en bij elke rel met het excuus komt: 'ja, zo praten ze in de voetbalkantine'. Dan denk ik: bij welke club? Lazio Roma? FC Blackface? Maar dat denk ik allemaal. Dat zou ik inderdaad nooit zeggen op tv."

Johan Derksen geroast door Peter Pannekoek

Op dezelfde avond reageerde Derksen nog op de roast van Pannekoek.

Vijf keer eerder dat Johan Derksen in opspraak raakte met zijn uitspraken.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers