KNVB hakt knoop door: Vitesse - Sparta Rotterdam moet worden uitgespeeld

Het restant van het gestaakte duel tussen Vitesse en Sparta Rotterdam moet worden uitgespeeld, zo heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt. Het Eredivisie-duel werd afgelopen vrijdag gestaakt vanwege misdragingen van Vitesse-supporters.

In de slotfase betrad een supporter het veld en ging de confrontatie aan met Maduka Okoye. Luttele minuten later werd diezelfde doelman bekogeld met een beker bier, waarna scheidsrechter Rob Dieperink besloot de wedstrjid te staken.

"Bij een gestaakte wedstrijd bekijkt de aanklager betaald voetbal of er schuld is aan het niet uitspelen van de wedstrijd", valt te lezen in een statement van de KNVB. "In dit geval is de aanklager van mening dat dit niet het geval is".

"Het bestuur betaald voetbal heeft besloten dat het restant van Vitesse - Sparta zal worden uitgespeeld, omdat dit het best past bij een eerlijk verloop van de competitie waarbij wedstrijden zo veel als mogelijk op het veld moeten worden beslist", aldus de voetbalbond.

Zes minuten

Sparta Rotterdam moet nu voor zes minuten voetbal naar Arnhem afreizen. De formatie van Henk Fraser verdedigt dan een 0-1 voorsprong. De nieuwe speeldatum wordt zo snel mogelijk vastgesteld. 

Feyenoord-doelman vertrekt