Idrissi keert niet terug bij Feyenoord, deur op kier voor andere huurlingen

Oussama Idrissi keert na de zomer niet terug bij Feyenoord. De club uit Rotterdam plaatste woensdagmiddag een afscheidsfoto van een zestal spelers die vertrekken bij de kampioen van Nederland. Op de website wordt daar meer uitleg over gegeven.

"Tein Troost vervolgt zijn loopbaan bij NAC Breda, terwijl ook de afgelopen seizoen gehuurde Jacob Rasmussen en Oussama Idrissi Feyenoord zullen verlaten. Bij Ofir Marciano (aflopend contract) en Timon Wellenreuther en Sebastian Szymański (beiden ook gehuurd) werd de optie op een langer verblijf in Rotterdam nog opengehouden", zo schrijven de Rotterdammers.

Vertrek

Hieruit kan opgemaakt worden dat Rasmussen en Idrissi niet meer terugkeren bij Feyenoord. Voor Wellenreuther en Szymański geldt dit niet. De club houdt de deur op een kier om ook volgend seizoen met de twee spelers verder te gaan. De Duitse keeper wordt dit seizoen gehuurd van RSC Anderlecht, terwijl de Poolse aanvallende middenvelder gehuurd wordt van Dinamo Moskou. 

Dat Feyenoord door wil met Szymański is geen geheim. De Rotterdammers hadden ook een optie tot koop, maar een bedrag van zo'n veertien miljoen euro is hen te gortig. Door het aanhoudende conflict tussen Rusland en Oekraïne is het voor spelers uit die competities makkelijk gemaakt om te vertrekken naar een andere club. Voor de Pool kan dit dus handig zijn om volgend seizoen met Feyenoord de Champions League in te gaan. De koopoptie in het huurcontract van Wellenreuther lijkt wel gelicht te gaan worden.