'Feyenoord gaat koopoptie lichten en wil ook andere huurling behouden'

Feyenoord wil langer door met Timon Wellenreuther. De keeper wordt dit seizoen gehuurd van RSC Anderlecht en de bedoeling is dat de Rotterdammers de koopoptie van de Duitser gaan lichten, zo weet 1908.nl.

Toen eerste doelman Justin Bijlow geblesseerd raakte dit seizoen, was dit voor vele Feyenoord-fans een flinke klap. Wellenreuther had zich niet bewezen en deed dit in de eerste duels dat hij mocht keepen ook niet. Na mate het seizoen vorderde kwam hij er beter in. Het hoogtepunt daarvan was de redding van de Duitser op een schot van Mohammed Kudus in de uitwedstrijd tegen Ajax (2-3). Daarmee hield hij zijn ploeg op de been. 

Bekijk zijn redding vanaf 1.25 minuut in de video. Tekst gaat verder onder de video.

Feyenoord zou geïnteresseerd zijn in RKC-keeper Etienne Vaessen, maar lijkt hiervan af te stappen. Wellenreuther zelf zou in de belangstelling staan van Schalke 04, maar een langer verblijf in Rotterdam ziet hij ook wel zitten.

Szymanski

Ook Sebastian Szymanski moet in Rotterdam blijven, zo meldt het Algemeen Dagblad. De Poolse aanvallende middenvelder wordt gehuurd van Dinamo Moskou en heeft een koopoptie van 14 miljoen euro. Dat is voor Feyenoord waarschijnlijk wat te veel, maar door de regels van d FIFA kunnen spelers die actief zijn in Rusland en Oekraïne ook volgend seizoen gemakkelijker nog ergens anders voetballen. De Rotterdammers hopen hier gebruik van te maken en zo een langer verblijf van Szymanski te bewerkstelligen.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt