Hancko kijkt vooruit: "Of ik blijf? In voetbal weet je het nooit"

Dávid Hancko was dit seizoen één van de absolute leiders in de achterhoede van Feyenoord en is tevreden over zijn eigen seizoen in Rotterdam-Zuid. Het Algemeen Dagblad kroonde hem tot 'beste voetballer van het jaar' en hij geeft in gesprek met het AD aan dat hij zich het hele seizoen goed voelde.

De bekroning geeft door de landstitel extra lading, zo zegt de Slowaak. "Als we de landstitel niet hadden gepakt, dan had deze individuele prijs waarschijnlijk niet zoveel met mij gedaan. Nu is dat anders. We zijn kampioen en dit toont aan dat ik constant ben geweest en zo heb ik dat zelf ook ervaren. Ik voelde dat mijn ondergrens dit seizoen hoog lag. Dit was veruit het beste seizoen uit mijn loopbaan. Ik heb al vaker gezegd dat ik daar de mensen van de medische, performance, en de technische staf onder leiding van Arne Slot dankbaar voor ben."

Toekomst

De verdediger is enorm blij met het aanblijven van de oefenmeester en droomt hij al van de UEFA Champions League. "Als ik die hymne straks hoor terwijl ik op het veld sta, dat is iets geweldigs. Daar kijk ik zo naar uit. Na zo’n mooi seizoen weet je dat er interesse komt voor spelers en ook voor onze trainer. Ik ben blij dat hij gewoon blijft. We kunnen verder bouwen op wat nu is neergezet."

Over zijn eigen toekomst zegt hij niet heel veel. "Of ik blijf? In voetbal weet je het nooit, maar ik ga er wel vanuit. Met Feyenoord de Champions League in, daar kijk ik zo naar uit. Sparta Praag, de club waar ik vandaan kom, kan zich ook nog plaatsen en het zou voor mij een droom zijn om tegen die club uit te kunnen komen. Eerst een korte vakantie, die rust is ook nodig. Maar ik ben ook eerlijk: dit was zo’n mooi seizoen dat ik ook een beetje verdrietig ben dat het voorbij is. Straks tel ik af tot we weer mogen beginnen", besluit Hancko.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers