Ex-penningmeester Ajax snapt niets van situatie Sánchez: "Gewoon opstellen tegen Rosenborg"

Arie van Os, voormalig penningmeester van Ajax, heeft weinig begrip voor de situatie rondom Davinson Sánchez. De Colombiaanse verdediger wordt in verband gebracht met Tottenham Hotspur, Real Madrid en Chelsea. Aangezien hij er met zijn hoofd niet bij was, speelde hij niet tegen Heracles Almelo. Van Os snapt daar weinig van.

In gesprek met De Telegraaf zegt de oud-bestuurder en penningmeester van Ajax: "Allereerst snap ik Ajax niet: wij hoeven niet te verkopen, dus je moet gewoon tegen geïnteresseerde clubs zeggen: '70 miljoen en anders niet'. Wij brengen wereldspelers voort, dus gewoon de hoofdprijs vragen."

Gewoon opstellen

Zijn tweede punt van kritiek is gericht aan het adres van Marcel Keizer, die Sánchez aan de kant hield tegen Heracles Almelo, omdat 'hij er mentaal niet klaar voor was.' "Je gaat toch niet vragen of iemand mentaal in staat is om te voetballen? Gewoon opstellen tegen Rosenborg. Je laat je club en teamgenoten niet in de steek en als je dat wel doet, ga je af voor het oog van 50.000 man. Is dat wat je wilt?"

Sanchez eerder over kracht van Ajax

Feyenoord-doelman vertrekt