Wie was de man die tijdens Frankrijk - Duitsland het stadion binnen kwam parachuteren

Het WTF-momentje van de dag. Vlak voor de aftrap van Frankrijk - Duitsland krijgen de aanwezige toeschouwers iets vreemds te zien. Terwijl de voetballers klaar staan voor de aftrap, komt er zomaar een persoon het stadion in gevlogen.

De UEFA laat de tv-camera's wegdraaien, maar het voorval wordt door de aanwezige fans massaal gefilmd en de beelden gaan viral op social media. 

Wie was de parachutist bij Duitsland-Frankrijk?

Iemand die door Greenpeace is ingehuurd. 

Waarom had Greenpeace de parachutist ingehuurd?

Op de gele parachute stond de naam van de milieuorganisatie en de tekst ‘Kick out oil!’. Greenpeace liet via Twitter weten dat het ging om een protest tegen Volkswagen, één van de sponsoren van het EK. ​Het was volgens Greenpeace de bedoeling dat de parachutist een bal op het veld van de Allianz Arena zou gooien en daarna weer zou wegvliegen

Video, beelden

Wat ging er mis met de parachutist bij Duitsland-Frankrijk?

De actievoerder had een motor op zijn rug hangen. Toen hij het stadion binnen vloog, leek hij één van de kabels te raken die aan het dak hangen voor de aansturing van de ‘zwevende’ camera boven het veld. De parachutist raakte daardoor de controle kwijt en scheerde rakelings over het publiek. De man plofte met een flinke smak op het veld neer. Eén persoon raakte gewond.

Greenpeace biedt excuses aan

Volgens Greenpeace was dat allemaal niet de bedoeling. ,,We verontschuldigen ons ervoor dat bij de Greenpeace-actie van vandaag vanwege een technische storing een noodlanding gemaakt moest worden. Mensen werden daardoor in gevaar gebracht en een persoon zou gewond zijn geraakt. We hopen dat iedereen in orde is. Dit protest was niet bedoeld om het spel te verstoren of mensen te verwonden. De acties van Greenpeace zijn altijd vreedzaam en geweldloos."

De actievoerder werd door enkele stewards afgevoerd.