Drie dagen van nationale rouw om overlijden Pelé, uitvaart dinsdag

Aanstaande dinsdag vindt de uitvaart van voetballegende Pelé plaats. De Braziliaanse regering heeft bovendien drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

‘Perla Negra’ overleed donderdag op 82-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Maandag wordt Pelé met een wake herdacht. Dan heeft het publiek de kans om afscheid te nemen van één van de beste voetballers aller tijden. Een dag later is de uitvaart.

Op de middenstip van Estádio Vila Belmiro, het stadion van Santos, staat al enkele dagen een grote witte tent. Daar komt uiteindelijk de baar met het lichaam van Pelé te staan. Het publieke afscheid start maandag om 10.00 uur en duurt tot 10.00 uur de volgende dag. Daarna wordt de doodskist rondgereden door de straten van Santos. Vervolgens vindt op de begraafplaats Memorial Necrópole Ecumênica in Santos in besloten kring de uitvaart plaats.

In Brazilië zijn drie dagen van nationale rouw afgekondigd wegens de dood van Pelé. President Jair Bolsonaro rouwt om het overlijden van de voormalig topvoetballer. "Een man die, via het voetbal, de naam van Brazilië de wereld in bracht. Hij veranderde voetbal in kunst en plezier", zo schreef Bolsonaro donderdagavond op Twitter.

Feyenoord-doelman vertrekt