Streppel: "Soms denk ik: laat Ödegaard alsjeblieft met rust"

Streppel: "Soms denk ik: laat Ödegaard alsjeblieft met rust"

Jurgen Streppel heeft te doen met Real Madrid-huurling Martin Ödegaard. De trainer van Heerenveen ergert zich aan het feit dat iedereen iets over hem te zeggen heeft.

“Hij wordt vaak geconfronteerd met dingen waar een normale tiener nooit mee te maken krijgt. Trainer, maak je er niet zo druk om, zegt hij dan. Ik vind het echt bewonderenswaardig hoe hij daarmee omgaat”, zegt Streppel in gesprek met de Leeuwarder Courant. “Maar soms denk ik: laat hem alsjeblieft met rust. We hebben weken gehad waarin hij alleen maar interviews moest geven. Kom op zeg, denk ik dan. Het gaat er toch om wat je op het veld laat zien?”

Dat Ödegaard nog niet aan de verwachtingen van velen kan voldoen, is volgens Streppel logisch te verklaren.  "Veel mensen denken: een jongen van Real Madrid komt naar Heerenveen en maakt elke wedstrijd drie doelpunten. Nou, zo werkt het niet. Martin is, net zoals elke andere speler, een radertje in het geheel. Ik vind het eigenlijk niet meer dan logisch dat hij tijd nodig heeft om zich aan te passen.”

Feyenoord-doelman vertrekt