Vink voorziet geen leegloop bij Feyenoord: "Hij kan wel een hoger niveau aan"

Door de landstitel van Feyenoord is er veel Europese belangstelling voor spelers uit de selectie van de stadionclub, maar volgens Marciano Vink gaat dat in de praktijk meevallen. De analist denkt dat bijvoorbeeld Lutsharel Geertruida niet vertrekt voor een laagvlieger uit de Premier League.

In Studio Europa op ESPN werd na afloop van de UEFA Conference League-finale het niveau van finalisten West Ham United en Fiorentina besproken en Vink gelooft niet dat een sterkhouder van de Rotterdammers voor één van de twee zou vertrekken. "Jullie denken dat zo een club voor Geertruida komt, dat hij ja zegt? Als je kijkt naar het seizoen van Geertruida, en West Ham komt... als ze op hem afstappen, zegt Geertruida nee. Hij kan wel een hoger niveau aan. West Ham moet het hebben van de derde keus van Paris Saint-Germain."

Kenneth Pérez is ook één van de tafelgasten en hij kan zich niet vinden in de conclusie van zijn collega. Volgens de Deen kijkt men in Nederland heel anders naar voetbal. "Wij kijken te romantisch naar voetbal. Als je het salaris in de Eredivisie ontvangt, en je ziet wat West Ham betaalt... dat is wel anders. Geertruida moet in het buitenland nog heel veel bewijzen. Ik denk dat West Ham helemaal niet zo een verkeerde club zou zijn voor een Eredivisie-speler. Wij zeggen te snel: Arsenal, City, Tottenham. Dat is hier een soort bodemniveau."

Feyenoord-doelman vertrekt