Vijf mogelijke nieuwe trainers voor PSV

Na het vertrek van PSV-trainer Ruud van Nistelrooy kunnen de Eindhovenaren op zoek naar een nieuwe trainer. Op sociale media benoemen supporters verschillende kandidaten om de oud-spits op te volgen bij PSV. Voetbalflitsen.nl maakt een lijstje van de kandidaten. Wie moet de nieuwe PSV trainer worden?

1. Peter Bosz

Oud-Ajacied Peter Bosz gaf recent aan wel open te staan voor het trainerschap bij Ajax en werd recent ook gelinkt aan een overstap naar Feyenoord in het geval dat Arne Slot zou vertrekken. De verwachting is dat ook PSV een hengeltje uitgooit naar Bosz. De oefenmeester kreeg na zijn succesvolle periode bij Ajax, waarin hij in 2017 de Europa League-finale haalde ook Duitse en Franse avonturen bij Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyonnais. 

2. Jon Dahl Tomasson 

Feyenoord-icoon Jon Dahl Tomasson zou al benaderd zijn door PSV. De Deense clubheld van Feyenoord gaf in het verleden al meerdere keren aan dat hij wel terug wilde keren in de Kuip, maar ook PSV heeft een hengeltje uitgegooid naar zijn diensten. Nu Slot bij Feyenoord blijft, lijkt er geen concurrentie meer te komen uit Rotterdam. Tomasson staat momenteel nog tot 2025 onder contract bij Blackburn Rovers, dus PSV zal een afkoopsom moeten betalen om hem te strikken. Met de Rovers staat Tomasson momenteel zevende in de tweede divisie van Engeland, de Championship.

3. Pascal Jansen

Ook de naam van AZ-trainer Pascal Jansen duikt vaak op op sociale media. De Nederlands-Britse trainer neemt het aanstaande zondag met AZ nog op tegen PSV in een allesbepalende wedstrijd om Champions League-voetbal voor PSV. AZ beleeft een sterk seizoen onder Jansen, waar de Alkmaarders in potentie nog derde kunnen worden wanneer Ajax de laatste wedstrijd verliest. Ook haalde Jansen met zijn ploeg de halve finales van de Conference League dit seizoen. Jansen is geen onbekende in Eindhoven. Voorheen was de oefenmeester ook al trainer van verschillende jeugdteams van PSV en het hoofd van de jeugdopleidingen.

4. Adil Ramzi

Adil Ramzi zou net als Ruud van Nistelrooy de overstap kunnen maken van Jong PSV naar het eerste team van de Eindhovenaren. Ramzi pakte met het jeugdelftal van PSV de veertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie en zorgde ervoor dat Heracles Almelo kampioen werd door te winnen van koploper PEC Zwolle.

5. Maurice Steijn

Maurice Steijn kan zijn eerste grote stap naar een Nederlandse topclub gaan maken. De trainer van Sparta Rotterdam beleeft een fantastisch seizoen, waarin hij de Rotterdammers naar de play-offs voor het Europese voetbal heeft gebracht. Tot op heden werkte Steijn met name in de Keuken Kampioen Divisie en in de onderste regionen van de Eredivisie, zijn recente successen kunnen hem op het lijstje plaatsen bij PSV.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt