Berghuis gaat in op toekomst en overstap naar Ajax

Steven Berghuis is door de supporters van Ajax uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De aanvallende middenvelder van de Amsterdammers vertelt aan Ajax Life geen spijt te hebben van zijn overstap naar de hoofdstad en gaat in op zijn toekomstplannen.

In de zomer van 2021 maakte Berghuis de gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax. Daar staat hij nog altijd achter: "Absoluut, na vijf jaar bij Feyenoord had ik een nieuw doel voor ogen. Ik wilde voetballen op het hoogste niveau, met geweldige spelers om me heen. Vooral vorig jaar was het genieten. Dit jaar was het helaas iets minder, maar ik heb geen moment spijt gehad van mijn overstap. Ik wist dat er veel over me heen zou komen, maar ik heb het enorm naar mijn zin bij Ajax."

Toekomst

In hetzelfde gesprek gaat Berghuis in op zijn toekomst. Eerder kwam hij in het buitenland uit voor het Engelse Watford, maar een transfer is momenteel niet aan de orde zo lijkt het: "Het sportieve aspect is momenteel echt nog het belangrijkste voor mij. Ik wil spelen voor een club die om het kampioenschap meedoet en die in Europa uitkomt. Volgend seizoen verwacht ik sowieso bij Ajax te voetballen."

Door een blessure stond de 31-jarige aanvallende middenvelder aan het eind van het seizoen even aan de kant. Hij werd door bondscoach Ronald Koeman dan ook niet opgeroepen voor het Nederlands elftal voor de halve finale van de Nations League. Berghuis heeft dus vroeg vakantie en daar wel hij ook wel aan toe: "We waren niet complementair aan elkaar en de puzzelstukjes vielen niet op hun plaats. Uiteindelijk waren er nog wel een paar cruciale momenten waarop het kwartje onze kant op had kunnen vallen, maar in zijn totaliteit waren we gewoon niet stabiel genoeg. Mentaal was het een zwaar seizoen."

Net binnen