Borst spreekt van 'bizar groot verval' en dicht Ajax komend seizoen weinig kansen toe

Hugo Borst vindt dat de transfer van Branco van den Boomen naar Ajax aangeeft hoe het gesteld is met de Amsterdammers. Borst denkt niet dat de club uit de hoofdstad volgend seizoen gelijk weer hogen ogen gaat gooien na de matige derde plaats van dit jaar.

"Als je Ajax vergelijkt met 2019, toen ze in de halve finale van de Champions League stonden, dan zaten ze tegen FC Twente (3-1 verlies) op zo'n tien procent daarvan", zo stelt Borst tegenover Voetbal International. "Dat is een bizar verval in vier jaar. Dat mag gewoon niet gebeuren."

"Natuurlijk is het voetbal, het kan snel gaan, maar hoe het in Amsterdam op bestuurlijk, op moreel vlak én op het veld is gegaan, dat is beschamend. Typisch een kwestie van niet op tijd doorselecteren. Ik denk dat Erik ten Hag en Marc Overmars Ajax groot hebben gemaakt. Bij Feyenoord kwamen Dennis te Kloese en Arne Slot en is alles omgedraaid."

'Feyenoord-transfer'

"Het is soms bizar om mee te maken hoe het in de voetballerij van toevalligheden en enkele personen aan elkaar hangt. Feyenoord is Ajax geworden en Ajax Feyenoord. De transfer van Branco van den Boomen is typisch een Feyenoord-transfer uit 2006…"