Beoogde Ajax-trainer wordt bewierookt: "Hij speelt graag zoals Ajax in de hoogtijdagen deed"

Ajax is nog altijd druk zoekende naar een hoofdtrainer voor komend seizoen, terwijl concurrent PSV met Peter Bosz in zee lijkt te gaan. Hij was volgens veel liefhebbers en analisten de ideale opvolger, maar nu is dat Kjetil Knutsen. André Bergdølmo, voormalig verdediger van de Amsterdammers, ziet zijn komst wel zitten.

Op dit moment is Knutsen trainer bij FK Bodø/Glimt en Bergdølmo ziet dat de speelstijlen van de twee clubs redelijk op elkaar lijken. "Hij speelt graag 4-3-3, zoals Ajax in de hoogtijdagen deed", zegt hij in gesprek met ESPN. Freek Janssen is namens Voetbal International clubwatcher van de Amsterdammers en hij zei dinsdag al dat de 54-jarige trainer uit Noorwegen de beste papieren heeft voor een aanstelling bij Ajax.

Bergdølmo voorspelt echter wel een stevige verandering na zijn komst, omdat hij uitspreekt dat Knutsen met een grote technische staf afreist richting de Nederlandse hoofdstad. "Niemand kan zo’n klus alleen aan. Hij heeft een fantastisch team om zich heen verzameld, met goede assistenten en een uitstekende mental coach. Zijn voetbalfilosofie past heel goed in Amsterdam", zo legt hij uit.

Feyenoord-doelman vertrekt