Rulli deelt sneer uit na verloren bekerfinale: "Je kunt erop trainen en dat hadden we niet gedaan"

Geronimo Rulli verkaste in januari naar Ajax en groeide uit tot vaste doelman van de Amsterdammers. De Argentijn kon echter niet voorkomen dat het seizoen uitliep op een rampjaar en blikt in gesprek met Ajax TV terug op de verloren bekerfinale tegen PSV, waarin hem in de strafschoppenserie weinig te verwijten valt.

Terugdenkend aan het moment trekt de sluitpost een opvallende conclusie, want hij zegt dat er nauwelijks getraind is op het scenario door toenmalig trainer John Heitinga. "Je kunt erop trainen en dat hadden we niet gedaan. Je moet op de één of andere manier met de adrenaline zien om te gaan. Ik houd ervan, omdat dat het enige moment is waarop jij de held kan zijn. Ik vind een penaltyserie geen loterij. Het zijn momenten waarop je je als keeper heel belangrijk voelt", oordeelt hij.

"We kunnen ons voorbereiden wetende dat er een team is dat beter was dan wij. Met dat in het achterhoofd moeten we proberen om beter te worden en ons kampioenschap terug te pakken", aldus de 30-jarige Rulli. Hij kreeg in negentien Eredivisie-wedstrijden twintig tegendoelpunten te verwerken en hield zeven keer zijn doel schoon.

Feyenoord-doelman vertrekt