Schmidt: "We hoeven dus geen haast te maken"

Voor PSV is het geen noodzaak om deze winter een vervanger voor André Ramalho aan te trekken, stelt trainer Roger Schmidt. Ramalho is onlangs geopereerd aan zijn enkel en ligt er enkele maanden uit. Verwacht wordt dat Jordan Teze zijn plek zal innemen in het hart van de defensie. 

Met Armando Obispo heeft Schmidt een alternatief achter de hand: "Ramalho was bij PSV belangrijk door zijn kwaliteit in combinatie met zijn leiderschap" vertelt Schmidt over het gemis van de centrumverdediger. "Hij heeft bijna alles gespeeld voor de winterstop. Zo’n speler laat zich niet zomaar vervangen." Volgens Schmidt is het niet gemakkelijk om tijdens de winterse transferwindow een vervanger aan te trekken voor Ramalho.

Voordeel voor PSV is dat het het coronavirus voorlopig buiten de deur weet te houden. De Eindhovenaren besloten het trainingskamp naar Marbella op het laatste moment af te blazen vanwege de oplopende besmettingscijfers. Ook de vele blessures hebben nog niet tot heel veel schade geleid in de Eredivisie: "We zijn er toch steeds in geslaagd om een goed team neer te zetten. Daarom zijn we koploper”, aldus Schmidt. "Na de nederlaag tegen Ajax hebben we constant een goed niveau gehaald. We hebben ook laten zien dat we op de eerste plek willen blijven. Of dat tot een kampioenschap moet leiden laat ik voor rekening van de media. We staan er na 18 duels in elk geval prima voor."