Dit moet je weten over de tweede periodetitel in de KKD

Vrijdagavond 10 december staat in de Eerste Divisie in het teken van de strijd om de tweede periodetitel. Hierin maken Jong Ajax, FC Volendam en Excelsior kans op een plek in de play-offs voor de Eredivisie, met uitzondering van Jong Ajax.

Jong Ajax staat met 23 punten uit negen wedstrijden aan kop in het klassement om de tweede periodetitel. De beloften van Ajax gaan op bezoek bij Top Oss. Bij een overwinning pakt Jong Ajax hoe dan ook de periodetitel. Bij puntenverlies moeten Excelsior en FC Volendam ook minimaal hetzelfde resultaat boeken.

Excelsior neemt het in eigen huis op tegen MVV. De Rotterdammers moeten hopen op puntenverlies in Amsterdam, dan is het bij een overwinning periodekampioen. Als Excelsior zelf een gelijkspel boekt, dan pakt het de periodetitel als Jong Ajax verliest en FC Volendam punten verspeelt.

FC Volendam moet in eigen huis af zien te rekenen met Jong PSV. De ploeg van Wim Jong moet zelf zien te winnen en is afhankelijk van de resultaten in Amsterdam en Rotterdam. Bij puntenverlies van Jong Ajax en Excelsior moet Volendam met veel doelpunten winnen van Jong PSV.