Van Peppen reageert op grappen Derksen: "Omgaan met kritiek is niet altijd makkelijk''

Van Peppen reageert op grappen Derksen: "Omgaan met kritiek is niet altijd makkelijk''

Ard van Peppen, linksback van Roda JC, heeft gereageerd op de kritiek die hij tijdens uitzendingen van Voetbal Inside te verduren krijgt.

"Omgaan met kritiek is niet altijd makkelijk," begint Van Peppen tegenover Voetbal Inside. "Elke opmerking, van wie dan ook, raakt je, want een mens is geen machine. Ik zou uit die kritiek in Voetbal Inside iets positiefs moeten halen, maar eerlijk gezegd kijk ik zelden naar het programma. Gelukkig mag iedereen in dit land een mening hebben. Van der Gijp vond Manolev niet goed genoeg voor PSV, maar die jongen stond wel wekelijks in de basis. Meningen zijn dus betrekkelijk."

"In zo'n programma moet je makkelijk kunnen scoren," gaat Van Peppen verder. "Is op zich niks mis mee, maar als voetballer probbeer ik me er wel zoveel mogelijk van af te sluiten. Wie staat er nou op te wachten dat er iets negatiefs over hem wordt gezegd? Wie zoekt dat op? Ik hoor via via wat Johan over mij geroepen heeft. Moet ik daar zelf naar luisteren? Moet ik zo nieuwsgierig zijn? Ik wil niet het risico lopen dat die woorden in m'n hoofd gaan zitten."

"M'n vrienden houden de kritiek bij me weg. Ik had het misschien nooit geweten als het hoofd communicatie van Roda niet tegen mij had gezegd: Echt niet normaal hoe die Derksen op jou afgeeft. Bij Johan schijnt het nog een soort van grappig te zijn, maar toen gingen ze het op de zender Limburg 1 ook nog eens nadoen. Dan wordt het wel echt vervelend,'' sluit de verdediger af.