Ten Hag blikt terug op bekerfinale: ‘PSV viert het als hoofdprijs, dat zie ik als compliment voor Ajax’

Erik ten Hag heeft in een gesprek met Trouw gesproken over zijn nieuwe baan bij Manchester United. Bij de Engelse grootmacht zal de huidige Ajax-trainer na het eind van dit seizoen de taken overnemen van Ralf Rangnick. In het gesprek kwam Ten Hag ook nog even terug op de verloren bekerfinale tegen PSV (2-1).

De trainer van Ajax baalt van de verliespartij en zegt zich nu volledig te richten op de landstitel. “Daar heb ik het ook met de spelers over gehad. We kregen tegenslag op tegenslag en op een gegeven moment liep het emmertje over. Dat is onacceptabel maar wel begrijpelijk. Daar moeten we nu de motivatie uithalen voor de eindfase van de competitie.”

Na afloop van het laatste fluitsignaal was het een groot feest bij PSV. Ten Hag begrijpt de vreugde, zo laat hij weten. “Het is logisch dat PSV zo hongerig was. Ze hadden al lang geen prijs gewonnen. Ik heb ook bij PSV gewerkt en de beker heeft daar jaren geen aandacht gehad. Nu is het ineens een hoofdprijs. Zo vierden ze het ook. Dat is het allergrootste compliment dat wij konden krijgen. Het geeft aan dat de prijzen de afgelopen jaren vooral voor Ajax waren.”

“Ajax had de beker meer verdiend”

Na afloop van de wedstrijd liet Ten Hag tegenover ESPN weten dat hij van mening was dat zijn ploeg de wedstrijd verdiende te winnen. “We zijn nu drie dagen na die finale en ik heb geen andere mening dan zondag. Direct na een wedstrijd kan het weleens zijn dat je een beetje doorslaat. Maar dit was nu niet het geval.”

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Erik ten Hag naar Manchester United’

VIDEO: Manchester United-fans gaan los op nieuw lied over Ten Hag

Fabrizio Romano bevestigt interesse van Manchester United in Malacia

Ten Hag en United mogen in aanloop naar Ajax-wedstrijden geen contact hebben

Vijf mogelijke versterkingen voor het Manchester United van Erik ten Hag

‘Van der Gaag ziet af van opvolging Ten Hag en kiest ook voor Manchester United’

Dit is wat Erik ten Hag gaat verdienen bij Manchester United