Dit is wat Erik ten Hag gaat verdienen bij Manchester United

Erik ten Hag gaat na het einde van dit seizoen aan de slag als hoofdtrainer bij Manchester United. Bij de Engelse grootmacht gaat de Nederlandse trainer aanzienlijk meer verdienen dan bij Ajax. Britse boulevardkrant The Sun heeft onthult dat Ten Hag een salaris van ruim 10,8 miljoen euro per jaar gaat opstrijken. Met dit bedrag staat de trainer in de top vijf van best betaalde managers in de Engelse competitie.

Pep Guardiola is de bestbetaalde trainer in Engeland. Bij Manchester City verdient de Spanjaard maar liefst 22,8 miljoen euro per jaar. Liverpool-trainer Jürgen Klopp is de nummer twee op de lijst met een salaris van 19,2 miljoen euro. Antonia Conte van Tottenham Hotspur staat op de derde plek met een loon van 18 miljoen euro. Op nummer vier is de trainer van Leicester City, Brendan Rodgers, terug te vinden. Hij verdient ruim twaalf miljoen euro per jaar.

Ten Hag staat dus op de vijfde plaats. Onder hem staan onder andere Mikel Arteta van Arsenal en Thomas Tuchel van Chelsea. Beide clubs betalen hun hoofdtrainer ongeveer tien miljoen euro per jaar.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Erik ten Hag naar Manchester United’

VIDEO: Manchester United-fans gaan los op nieuw lied over Ten Hag

Fabrizio Romano bevestigt interesse van Manchester United in Malacia

Ten Hag en United mogen in aanloop naar Ajax-wedstrijden geen contact hebben

Vijf mogelijke versterkingen voor het Manchester United van Erik ten Hag

‘Van der Gaag ziet af van opvolging Ten Hag en kiest ook voor Manchester United’

Ten Hag blikt terug op bekerfinale: ‘PSV viert het als hoofdprijs, dat zie ik als compliment voor Ajax’