Vijf mogelijke versterkingen voor het Manchester United van Erik ten Hag

Erik ten Hag staat volgend jaar aan het roer bij Manchester United. Huidig trainer Ralf Rangnick liet weten dat hij de club wil voorzien van een flink aantal nieuwe spelers. Rangnick zal Ten Hag bijstaan in het sturen van de club, vooral op het gebied van transfers. In dit bericht vijf mogelijke versterkingen die veelvuldig gelinkt worden aan Manchester United.

Aurelien Tchouameni

Tchouameni is 22 jaar en speelt als defensief middenveld. Bij AS Monaco heeft de Fransman zich ontwikkeld tot een steunpilaar en is hij inmiddels één van de meest gewilde middenvelders ter wereld. Hij debuteerde eerder vorig jaar voor het Frans nationaal eftal. Als een box-to box-speler die zowel aanvallend als verdedigend veel kan bijdragen aan het middenveld zou Ten Hag de jongeling maar al te graag in zijn ploeg willen hebben. Volgens ESPN zal de middenvelder voor tussen de 60 en 70 miljoen euro naar Manchester moeten komen.

Frenkie de Jong

Een andere middenvelder die sinds kort veelvuldig gelinkt wordt aan een wederzien met Erik ten Hag is Frenkie de Jong. De Nederlandse centrale middenvelder zou niet helemaal tevreden zijn bij zijn huidige werkgever FC Barcelona en zou in Engeland herenigd kunnen worden met de trainer die hem groot maakte bij Ajax. Manchester United zou De Jong voor ongeveer 65 miljoen euro kunnen ophalen in Spanje.

Cristopher Nkunku

Christopher Nkunku is één van de meest felbegeerde middenvelders ter wereld. De Fransman laat zich dit seizoen van zijn beste kant zien door veel te scoren en veel assists te maken. Alleen al in zes optredens in de Champions League was Nkunku met zeven doelpunten en twee assists in zes wedstrijden van grote waarde voor RB Leipzig. In de Bundesliga staat de teller inmiddels op 17 doelpunten en 15 assists in 31 wedstrijden. Zijn marktwaarde wordt door transfermarkt geschat op 65 miljoen euro. Volgens diverse bronnen is vooral huidig United-trainer Ralf Rangnick erg te spreken over de middenvelder die hij kent van zijn tijd bij RB Leipzig.

Jurrien Timber

Manchester United is naarstig op zoek naar nieuw talent in de defensie. Dit seizoen blijkt dit vaak de zwakke schakel te zijn in het elftal. Met Jurrien Timber haalt Erik ten Hag een bekende naar Engeland. De 20-jarige verdediger maakte zijn debuut onder Ten Hag en groeide in twee jaar uit tot een sterkhouder in de defensie van Ajax. Timber is een verdediger die vooral aan de bal erg sterk is, bij  Manchester United zou hij voor ongeveer 40 miljoen euro een welkome versterking zijn.

Raphinha

In de aanval is Manchester United ook op zoek naar versterking. Nu de toekomst van Marcus Rashford bij de club onzeker lijkt, hoopt Erik ten Hag de aanval te kunnen voorzien van een nieuwe impuls. Eerder werd Ajacied Antony nog genoemd, maar de aankoop van Raphinha lijkt waarschijnlijker. De aanvaller van rivaal Leeds United kan voor een prijs van ongeveer 40 miljoen euro opgepikt worden. Manchester United is niet de enige club met interesse in de rechtervleugelaanvaller, zo zouden ook FC Barcelona en Liverpool azen op de diensten van Raphinha.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Erik ten Hag naar Manchester United’

VIDEO: Manchester United-fans gaan los op nieuw lied over Ten Hag

Fabrizio Romano bevestigt interesse van Manchester United in Malacia

Ten Hag en United mogen in aanloop naar Ajax-wedstrijden geen contact hebben

‘Van der Gaag ziet af van opvolging Ten Hag en kiest ook voor Manchester United’

Dit is wat Erik ten Hag gaat verdienen bij Manchester United

Ten Hag blikt terug op bekerfinale: ‘PSV viert het als hoofdprijs, dat zie ik als compliment voor Ajax’