Koeman had gesprek met Messi en De Jong: "Messi geeft ook echt zijn mening"

Volgens Ronald Koeman heeft Lionel Messi een hoge pet op van Frenkie de Jong. Dat zegt de trainer van FC Barcelona tegen De Telegraaf. Overigens laat de Argentijn ook van zich horen als het minder gaat met de Oranje-international.

ronald koeman over messi en frenkie de jong

Messi is fan van Frenkie de Jong

Dat Messi en De Jong het in het veld goed met elkaar kunnen vinden, ziet ook Koeman: "Hij dacht hetzelfde als ik. Messi vindt Frenkie een geweldige speler. Hij wordt blij van zo'n jongen in zijn team. Kijk, Messi wil goede voetballers om zich heen. Hij zegt het dus ook als hij het idee heeft dat Frenkie nog meer in zijn mars heeft. Wanneer we met z'n drietjes praten, geeft Messi ook echt zijn mening aan Frenkie. Hij probeert hem werkelijk te activeren. Messi denkt dat Frenkie een nóg hoger niveau kan halen. Hij vindt hem een heel slimme speler", aldus Koeman.

Iets anders:Sexy plaatjes van de vriendin van Frenkie de Jong

Matthijs de Ligt

Niet alleen Messi is een bewonderaar van de middenvelder, zo ook zijn trainer: "Ik vond hem en Matthijs de Ligt bij het Nederlands elftal geweldige jongens om mee te werken. Ze denken na over het spel, doen altijd het maximale en dat is fijn. En toch heb ik bij mijn komst tegen Frenkie gezegd: dit is je tweede seizoen, je moet een stap gaan maken, niet meer meehobbelen. Dat klinkt cru, maar hij begreep wat ik bedoelde."Ik zei: jij moet meer verantwoordelijkheid gaan nemen. Je bent een belangrijke speler, je kan op verschillende posities uit de voeten, maar je moet ook meer naar voren. Je hebt als middenvelder zo’n geweldige versnelling, dan moet je ook in de zestien meter komen. Je moet tien goals per seizoen maken. Niet alleen blij zijn met een assist. En bij zulke gesprekken betrek ik Messi ook."

Feyenoord-doelman vertrekt