Salarissen Ajax: de vijf grootverdieners

Dat Ajax de club is met het meeste geld in Nederland, is wel duidelijk. In de jaarsalarissen van een aantal spelers is dat ook goed terug te zien. Dit zijn de vijf grootverdieners van de Amsterdammers in het jaar 2021.

1 - Sébastien Haller
In de winter van 2021 verwelkomde Ajax voor een miljoenenbedrag Sébastien Haller. De Ivoriaan werd in een klap de best betaalde speler bij Ajax. Naar verluidt verdiend de spits een jaarbedrag van 6 miljoen euro.

2 - Steven Berghuis
Afgelopen zomer maakte Steven Berghuis de overstap van Feyenoord naar Ajax. Met zijn transfer ging de aanvaller er salariswijs ook flink op vooruit. In Amsterdam krijg Berghuis naar verluidt jaarlijks 4 miljoen op zijn rekening gestort.

3 - Dusan Tadic
Ajax wist afgelopen zomer Dusan Tadic langer in Amsterdam te houden. Ondanks vermeende interesse van AC Milan, tekende de aanvoerder bij tot medio 2024. Bij Ajax is de Serviër met een jaarsalaris van 3,5 miljoen een van de grootverdieners.

4 - Ryan Gravenberch
Waar de toekomst van Ryan Gravenberch ligt, is nog altijd onduidelijk. De jongeling heeft nog een contract tot medio 2023, maar lijkt niet staan te trappelen in een verlening van zijn contract. Real Madrid zou zelfs al contact met de middenvelder hebben opgezocht. In Amsterdam verdiend Gravenberch naar verluidt jaarlijks 3 miljoen euro.

5 - Daley Blind
In de zomer van 2018 keerde Daley Blind terug bij Ajax. De verdediger verlengde in maart 2021 nog zijn contract en is daarmee een van de groot verdieners in Amsterdam. Blind zou naar verluidt een jaarsalaris hebben van 3 miljoen euro.