10 spelers die net niet naar PSV gingen....

PSV werd in het verleden aan tal van grote namen gelinkt, want onder anderen Rivaldo, Carlos Tévez en zelfs Eden Hazard werden in verband gebracht met een transfer naar Eindhoven. Uiteraard was het ene gerucht hardnekkiger dan het andere, maar Holland Casino zet tien van de bekendste voorbeelden op een rij! 

Carlos Tévez

In 2004 aasde PSV op Boca Juniors-talent Carlos Tévez. De Eindhovenaren zouden een serieuze poging wagen om de Argentijn in te lijven. Guus Hiddink, destijds directeur voetbalzaken, reisde zelfs af naar Athene, om Tévez op de Olympische Spelen in actie te zien. Tot een transfer naar PSV kwam het nooit.

Roberto Carlos en Rivaldo

In 1989 haalde Aad de Mos Romário naar PSV. Het had weinig gescheeld, of ook Roberto Carlos en Rivaldo hadden naar Eindhoven gegaan. Aan tafel bij Rondo onthulde De Mos dat het Brazilaanse duo ook hoog op zijn verlanglijstje stonden. “Negen miljoen dollar, drie keer drie! Dat is iets wat ik nooit vergeten ben..”

Steven Berghuis

In de zomer van 2021 gingen PSV en Ajax met elkaar in de strijd om de handtekening van Steven Berghuis. PSV wilde de aanvaller dolgraag overnemen van Feyenoord, maar tot een overeenkomst kwam het nooit. Berghuis maakte uiteindelijk de pikante overstap van Rotterdam naar Amsterdam.

Vinícius Júnior

In 2018 deed Marcel Brands, voormalig technisch directeur van PSV, een boekje op over het mislopen van Vinícius Júnior. De Eindhovenaren hadden het Braziliaanse talent in het vizier, maar grepen mis. Real Madrid nam de aanvaller voor veertig miljoen over van Flamengo.

Eden Hazard

Toen Eden Hazard nog een veertienjarig voetballertje was, stond hij in de belangstelling van PSV. De Eindhovenaren hadden de Belgische aanvaller gescout, maar kwamen nooit in actie. Inmiddels speelt Hazard al enkele jaren voor Real Madrid, na zeven jaar bij Chelsea te hebben gespeeld. Hazard maakte zijn profdebuut in het shirt van Lille.

Wereldgoal van Eden Hazard in de Europa League tegen Sparta Praag (tekst gaat verder onder video)

Robinho

De komst van Robinho naar PSV werd wel op een hele bijzondere wijze afgekapt. Zo stond de Braziliaan in 2004 op het punt om te vertrekken naar Eindhoven. Er was wederzijdse belangstelling en een akkoord over een transfersom. Echter zou Robinho nooit de overtap naar PSV maken. De reden: zijn moeder werd ontvoerd. Robinho stond daardoor niet in de positie om Brazilië te verlaten. Uiteindelijk vertrok de aanvaller toch naar Europa, om te spelen voor Real Madrid.

Lionel Messi

In 2005 ondernamen zowel Ajax als PSV een poging om de piepjonge Lionel Messi naar Nederland te laten komen. FC Barcelona mocht namelijk maar drie voetballers van buiten de EU opstellen, waar Messi nog niet over de Spaanse nationaliteit. PSV leek de oplossing te gaan worden, maar Frank Rijkaard, destijds trainer van Barça, stook daar een stokje voor. Na een telefoontje met Joan Laporta werd snel duidelijk dat Messi in de buurt van Barcelona moest blijven.

Pavel Nedved

PSV leek zich in 1996 te gaan versterken met Pavel Nedved. De Eindhovenaren hadden met Slavia Praag een akkoord over een transfersom van 3,5 miljoen gulden. Echter werd PSV afgetroefd door Lazio, dat bijna het dubbelde wilde betalen. De Tsjech vertrok uiteindelijk naar Rome, waarna hij in 2001 naar Juventus vertrok. In 2003 won Nedved de Ballon d’Or.

Steven Defour

In 2014 stond Steven Defour in de nadrukkelijke belangstelling van PSV. De Belg kende een moeizame tijd bij FC Porto en PSV wilde hem graag een nieuwe kans bieden in Eindhoven. De onderhandelingen over Defour liepen allesbehalve soepel. PSV deed een openingsbod, maar kreeg geen antwoord uit Porto. In 2021 deed Defour zelf een boekje open over deze periode. Zo werd Defour door PSV gebeld met de vraag of hij aan zijn directeur wilde vragen of deze in ieder geval een mail wilde beantwoorden.