Vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Oekraïne

Zondagavond speelt Nederland zijn openingswedstrijd op het EK tegen Oekraïne. Het Algemeen Dagblad denkt te weten welke elf spelers zullen gaan starten. Verdediger Matthijs de Ligt moet waarschijnlijk de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan wegens een liesblessure.

Matthijs de Ligt

De krant blikt vooruit op de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal: "Tijdens het ritje morgen met de spelersbus van het basiskamp in Zeist naar de Johan Cruijff ArenA zal er veel door de hoofden spoken. Dit wordt het eerste toernooi voor Frenkie de Jong, spelmaker op het middenveld. In 2014 speelde hij nog in de jeugd van Willem II. Een toernooidebuut ook voor Denzel Dumfries, die in 2014 nog droomde van een profcarrière, als amateurspeler bij Barendrecht. De vuurdoop voor Jurriën Timber gloort, een tiener, nu Matthijs de Ligt niet op tijd fit raakt."

Wout Weghorst

Zo goed als zeker is, is dat Wout Weghorst naast Memphis Depay zal gaan beginnen in de spits. Maar wat kunnen we nou precies verwachten van de spits van VfL Wolfsburg?: "Depay en Wijnaldum vormen het gezicht van dit Oranje. Maar wie komen er nog bij? Elk toernooi zijn er nieuwe, onverwachte blikvangers, leert de ervaring. In 2014 stond Stefan de Vrij als Feyenoord-talentje bleu aan de aftrap tegen Spanje. Een geweldig toernooi later koos de FIFA hem tot beste verdediger van het WK. En Ron 'Beton' Vlaar, die Lionel Messi uitschakelde in de halve finale tegen Argentinië, dat was óók een beeld van een magisch toernooi."

Opstelling Pieter de Jongh

In gesprek met Voetbalflitsen heeft ook analist en coach Pieter de Jongh zijn verwachting uitgesproken omtrent de opstelling van Oranje. The Champ denkt dat bondscoach Frank de Boer kiest voor Ryan Gravenberch op het middenveld in plaats van Marten de Roon. Ook gaat De Jongh ervan uit dat de snelle Donyell Malen zal gaan beginnen tegen Oekraïne, waardoor Wout Weghorst op de bank moet plaatsnemen.

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘Nederland-Geogie’

Frank de Boer kiest voor Stekelenburg onder de lat op het EK

"Het kwam De Boer niet slecht uit dat Cillessen een besmetting opliep"

Oekraïne mag toch spelen in veelbesproken shirt: "Het is goedgekeurd"

Meevaller voor Oranje: De Ligt kan mogelijk toch starten tegen Oekraïne

Dit is de scheidsrechter van Oranje tegen Oekraïne (EK-voetbal)

Van der Vaart kraakt opstelling Oranje: "Dan moet je het niet eens uitzenden."

Van Hanegem hekelt enthousiaste reactie: "Hij moet niet overdrijven in zijn gedrag"

'De Boer grijpt in en voert twee wijzigingen door voor duel met Oekraïne'

Cijfers voor het Nederlands elftal na duel met Georgië

Samenvatting: Nederland - Georgië 3-0