Oranje sluit oefencampagne winnend af

Het Nederlands elftal heeft een ruime zege geboekt in de uitzwaaiwedstrijd richting het EK. Oranje won met 3-0 van Georgië, mede dankzij een debuutgoal van Wout Weghorst.

Bondscoach Frank de Boer voerde twee wijzigingen door ten opzichte van de wedstrijd tegen Schotland. Maarten Stekelenburg en Daley Blind, die afgelopen woensdag niet aan de aftrap verschenen, begonnen in de basis.

Systeem

De Boer koos opnieuw voor een 5-3-2-formatie, met Stekelenburg onder de lat. De verdediging bestond uit Denzel Dumfries, Jurriën Timber, Stefan de Vrij, Blind en Owen Wijndal.

Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong namen plaats op het middenveld. Weghorst en Memphis Depay mochten zich bewijzen in de punt van de aanval.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE TWEET

Strafschop

Oranje ontving al vroeg in de wedstrijd een strafschop. Memphis Depay ging achter de bal staan en faalde niet. De aanvaller van Olympique Lyon bracht daarmee 7.500 supporters in extase.

Na die openingstreffer kreeg Georgië een aantal grote mogelijkheden. Zo kopte Guram Kashia, oud-speler van onder meer Vitesse, maar net naast. Desondanks ging de thuisploeg halverwege aan de leiding.

Debuutgoals

Weghorst, die wederom de voorkeur kreeg boven Luuk de Jong, zorgde kort na rust voor de 2-0. De spits van VfL Wolfsburg maakte bovendien zijn eerste doelpunt in dienst van Oranje. De 28-jarige aanvaller was door het dolle heen na zijn treffer.

Terwijl Weghorst het veld verliet in de 66ste minuut, kwam Ryan Gravenberch binnen de lijnen. De negentienjarige middenvelder maakte net als Weghorst zijn debuutgoal namens Oranje. Het talent van Ajax kopte van dichtbij raak.

Euro 2020

Oranje kwam daarna niet meer in de problemen. Door die 3-0 overwinning, reist het Nederlands elftal met een goed gevoel af naar het EK. Oekraïne is op zondag 13 juni om 21.00 uur de eerste tegenstander in de Johan Cruijff Arena.