'Vertrek Berghuis en Klaassen niet langer onbespreekbaar'

In navolging van Dusan Tadic zouden er nog meer routiniers kunnen vertrekken bij Ajax deze zomer. Dat nieuws brengt Voetbal International. Volgens het medium is technisch directeur Sven Mislintat bezig met een vernieuwing en daarbij is het vertrek van Steven Berghuis of Davy Klaassen zeker niet onbespreekbaar.

In combinatie met de berichtgeving dat Berghuis op het lijstje staat van Royal Antwerp FC is het dan ook niet uit te sluiten dat een overstap geen kans van slagen heeft. De naderende storm aan inkomende transfers zal ook betekenen dat er spelers geslachtofferd gaan worden. Carlos Borges komt over van Manchester City, Josip Sutalo moet losgeweekt worden bij Dinamo Zagreb en ook Diant Ramaj komt naar Ajax.

Daarnaast zijn de Amsterdammers in contact met Hiroki Ito. Klaassen werd in Turkije gelinkt aan een overstap naar Besiktas, maar dat gerucht kreeg weinig ruggengraat. Ook voor Berghuis is er nog geen concrete partij, maar Royal Antwerp FC onderzoekt de mogelijkheden en daarbij liet de middenvelder zich onlangs kritisch uit over de huidige situatie van Ajax.