'Ajax is op ramkoers en wil zich versterken met Japanner uit Bundesliga'

Het heeft er alle schijn van dat Sven Mislintat groen licht heeft gekregen om actie te gaan ondernemen op de transfermarkt, want de Amsterdammers zijn de laatste 24 uur misschien wel de meest actieve club op de internationale transfermarkt. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdammers het oog laten vallen op Hiroki Ito.

Dat is een Japanse verdediger van VfB Stuttgart. Hij moet als concurrent gaan gelden van jeugdproduct Jorrel Hato, maar zijn komst is nog niet zeker. Aan zijn schoenen hangt namelijk een prijskaartje van zestien miljoen euro en het is vooralsnog niet bekend of dat bedrag uit de portemonnee van Mislintat gaat komen. Daardoor wordt er ook gekeken naar andere beschikbare mogelijkheden. Zo wordt ook de naam van Ian Maatsen genoemd, maar dat lijkt ook complex.

De forse transfersom heeft mede te maken met zijn doorlopende contract tot medio 2025 in Duitsland. Ito werd twee seizoenen geleden naar de Duitse competitie gehaald en groeide uit tot sterkhouder in de selectie van VfB Stuttgart. De komst van talent Carlos Borges is rond en ook het aantrekken van doelman Diant Ramaj lijkt een kwestie van tijd. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers