BIZAR! Promes door OM gelinkt aan ripdeal van 400 kilo coke!

Quincy Promes speelt momenteel zijn wedstrijd in Rusland voor Spartak Moskou, terwijl in Nederland een proces gaande is inzake een steekincident met zijn neef. Het Algemeen Dagblad meldt woensdag 11 januari dat het Openbaar Ministerie de aanvaller nu linkt aan een ripdeal van maar liefst 400 kilo cocaïne. Promes zou naar verluidt 250,000 euro hebben moeten betalen aan een vermeende drugshandelaar als schuld nadat de coke zou zijn gestolen. De ripdeal zou naar verluidt ook de aanleiding zijn geweest voor twee liquidaties in het criminele circuit, waaronder die van ex-voetballer Kelvin Maynard.

Het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie kreeg tips over het verband tussen de twee liquidaties en de gestolen partij drugs. Dit kwam woensdag naar voren tijdens de inleidende zitting in de zaak tegen de Surinaamse Piet Wortel, die terecht staat voor grootschalige invoer van cocaïne en betrokkenheid bij twee liquidaties. Een van die drugstransporten zou in de zomer van 2019 zijn gestolen. Hierbij werd 400 kilo cocaïne naar verluidt buit gemaakt. De diefstal zou de aanleiding zijn voor twee liquidaties, waaronder die van ex-voetballer Kelvin Maynard, die in het verleden onder meer voor FC Volendam speelde. Quincy Promes wordt ook genoemd in het dossier. De aanvaller van Spartak Moskou zou naar verluidt zaken hebben gedaan met Piet Wortel. Dat blijkt uit informatie die de politie ontving. De voormalig Ajacied zou Wortel 250,000 euro hebben betaald om de schuld van de ripdeal te vereffenen. 

Promes blijft 'slecht' in het nieuws komen

Promes kwam voor het eerst negatief in het nieuws in 2021 toen het nieuws naar buiten kwam dat de aanvaller zijn neef had neergestoken. De geboren Amsterdammer werd vervolgens door Ajax verkocht voor 8,5 miljoen euro aan Spartak Moskou, waar Promes tussen 2014 en 2018 al speelde. Ondanks alle negatieve commotie rondom de aanvaller werd hij door Frank de Boer opgenomen in de EK-selectie van Oranje en kwam hij zelfs twee keer in actie. Na het EK kwam Promes niet meer in actie voor het Nederlands elftal. In Rusland bleef hij echter wel actief en kwam het bericht naar buiten dat hij overweegt om zich te naturaliseren tot Rus. In het voorjaar 2022 kwam daarnaast ook nog naar buiten dat de aanvaller verdacht werd van drugssmokkel én huiselijk geweld en ging in het najaar van 2022 het strafproces tegen Promes van start, die in Rusland ook nog betrokken was bij een knokpartij tijdens een wedstrijd van Spartak Moskou.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers