Update: Advocaat neef-Promes reageert op 'naturalisatie tot Rus om rechtszaak te ontlopen'

Update: De advocaat van de neef van Quincy Prromes heeft voor het eerst gereageerd op het nieuws rond de aanvraag van een Russisch paspoort. Hij spreekt van een slimme zet.

'Het is zo dat Rusland geen onderdanen uitlevert. Dus in die zin een 'slimme zet' van hem", aldus advocaat Yehudi Moszkowicz tegenover De Telegraaf. "Maar dat houdt niet in dat de zaak in Nederland tegen hem niet doorgaat. Hij zal gewoon vervolgd en ik denk ook veroordeeld worden."

Toch denkt Moszkowicz dat het niet in alle opzichten een slimme zet is. "In het laatste geval zal hij nooit meer Rusland uit kunnen. Want als hij voet op andere bodem zet zal hij op een aanhoudingsverzoek van Nederland worden aangehouden en alsnog door dat land worden uitgeleverd."

Volgens Russische media heeft Spartak Moskou, de huidige werkgever van Quincy Promes, een Russisch paspoort aangevraagd voor de Nederlander. De 30-jarige aanvaller heeft in Nederland een rechtszaak aan zijn broek hangen en lijkt nu mogelijk te wisselen van nationaliteit. 

Dit nieuws werd zondag naar buiten gebracht door een voetbalverslaggever uit Rusland. Ivan Karpov laat via zijn Telegram-kanaal weten dat de kans van slagen van deze aanvraag groot is. Dit is echter niet de eerste keer dat een dergelijke aanvraag is gedaan door een voetbalclub, want Zenit Sint=Petersburg deed in de herfst twee aanvragen. De Russische club lieten de naturalisatie van Malcom en Claudhino succesvol verlopen.

'Tegen Antocha (bijnaam van Promes bij Spartak, red.) speelt in zijn thuisland een rechtszaak met betrekking tot drugs', schrijft de journalist op Telegram. 'De afgifte van een Russisch paspoort aan hem kan een ​​lange neus zijn naar onze ‘buitenlandse partners’: kijk eens wat een gave kerel van jullie naar ons is overgelopen.'

Feyenoord-doelman vertrekt