Schaamte bij voormalig Ajax-voorzitter over opstootje: "Voor dit gedrag schaam ik me"

Ajax werd donderdagavond uitgeschakeld op bezoek bij Unio Berlin en na afloop heerste er een hoop frustratie bij de spelers van trainer John Heitinga. Michael van Praag, voormalig voorzitter van de club, noemt het opstootje na afloop van het duel Ajax-onwaardig.

"Ik vond dat gedrag Ajax-onwaardig", begint Van Praag zijn verhaal over het opstootje in Berlijn. "Een Ajacied trekt zijn jasje niet uit, heb ik ooit eens gezegd, toen Winston Bogarde ging vechten bij Sparta. Dit gedrag, daar schaam ik me voor." Frits Barend vindt dat mensen te vaak zeggen dat iets Ajax-onwaardig is en trekt daardoor de conclusie dat het onderdeel is van de club.

De journalist hoort de term Ajax-onwaardig bijvoorbeeld na rellen in de Johan Cruijff ArenA, als er wedstrijden uit de hand zijn gelopen en in de manier waarop het bestuur handelt. "Blijkbaar hoort het gewoon bij elke voetbalclub, althans bij een grote voetbalclub als Ajax hoort het, helaas." Ook Leonne Stentler reageert op de situatie en hoorde Ajax-captain Tadic na afloop zeggen dat het erbij hoort, maar daar is zij het niet mee eens. "Daar moeten we ons echt over blijven uitspreken."