Overmars zag af van Napoli-sensatie: ‘Wilde dolgraag naar Ajax’

Khvicha Kvaratskhelia is bezig aan een topseizoen bij Napoli en heeft zijn naam inmiddels op de radar gezet van alle topclubs in Europa. Hij had zomaar in Nederland kunnen spelen. Zo vertelt John van Loen in gesprek met het Algemeen Dagblad. Volgens hem zou hij zijn aangeboden bij Ajax, maar Overmars zou geen interesse hebben gehad in de aanvaller.

Met tien doelpunten en elf assists in 19 wedstrijden in de Serie A en twee doelpunten en vier assists in de Champions League, waaronder tegen Ajax, heeft Kvaratskhelia zich ontwikkeld tot één van de meest felbegeerde spelers van Europa. John van Loen was als trainer een korte periode werkzaam in Georgië en zegt te weten dat de aanvaller naar Ajax wilde. “Hij wilde dolgraag naar Amsterdam. Hij wilde weg uit Rusland en zag Ajax als de beste leerschool.”

Overmars komt met korte reactie

Hij zou voor 15 miljoen euro de overstap kunnen maken van Rubin Kazan. Echter zag Overmars het niet zitten, zo vertelt Van Loen. “Een reden heeft hij nooit gegeven. Kvaratskhelia is echt een speler van topniveau. Hij was echt een enorme sensatie geweest in de eredivisie. Enorm zonde.” Overmars zegt er zelf het volgende over: “Dat zou goed kunnen, in mijn tijd zijn er honderden namen aangedragen.”