'Potter bedankt voor kans om nieuwe Ajax-trainer te worden'

Graham Potter en Ajax zijn géén match. Dat wordt donderdagavond bekend, als The Athletic weet te melden dat de oefenmeester op dit moment heeft laten weten dat hij voelt dat het huidige project niet perfect aansluit op zijn wensen.

Potter wijst aanbod Ajax af

Dat de Amsterdammers de Engelsman als hoofdkandidaat hebben aangemerkt, mag geen verrassing meer zijn voor de achterban. Een eerste aanbod zou zijn afgewezen in verband met een groot financieel verschil tussen de twee partijen. Ondanks dat de twee in de loop van deze week op dat gebied nader tot elkaar zijn gekomen, blijkt het niet voldoende om een overeenkomst te bereiken. 

Het Engelse medium dat het gepresenteerde plan van Alex Kroes niet aansluit op zijn behoeftes op dit moment. 

'Francesco Farioli plots droomkandidaat van Amsterdammers'

Dat betekent dat Francesco Farioli de man is met de beste papieren. Althans, dat is aannemelijk. De huidige oefenmeester van OGC Nice is namelijk in de laatste dagen veelvuldig gekoppeld aan de Amsterdamse voetbalclub. Wie hij precies is, lees je hier.

Wie moet de nieuwe hoofdtrainer van Ajax worden?

Na het vertrek van Maurice Steijn en de aankondiging dat ook interim-manager John van 't Schip na dit seizoen niet meer de hoofdverantwoordelijke van Ajax is, zijn er een hoop namen genoemd. Dit zijn de huidige oefenmeesters met goede papieren om aan de klus te beginnen in de Johan Cruijff ArenA.

Feyenoord-doelman vertrekt