'Hereniging wacht voor Van Gaal: topclub wil Ajax-adviseur als coach'

Louis van Gaal kan zijn trainerscarrière weer nieuw leven inblazen bij zijn oude liefde, FC Bayern München. De voormalig oefenmeester is momenteel nog actief als adviseur bij Ajax, maar wordt serieus overwogen als opvolger van de vertrekkende coach Thomas Tuchel, meldt het Duitse Kicker.

Bayern München kon tot nu toe op weinig geluk rekenen bij de zoektocht naar een nieuwe trainer voor komend seizoen. Dankzij het mislopen van grote namen als Bayer Leverkusens Xabi Alonso, Duitsland-bondscoach Julian Nagelsmann en mogelijk Erik ten Hag, voelt Der Rekordmeister zich genoodzaakt om een tussenpaus binnenboord te halen. De naam van Van Gaal zingt zeker rond bij het Beierse clubbestuur, waar ook een andere oude bekende op de shortlist is komen te staan.

'Bayern wil wachten op de ideale coach'

Volgens Kicker zijn Bayerns droomkandidaten voor het hoofdtrainerschap nog niet beschikbaar. Pep Guardiola, Xabi Alonso, JürgenKlopp en Sebastian Hoeness zijn de gedroomde opvolgers van Tuchel, waarvoor Van Gaal als tussenstation zou moeten fungeren. Tuchels laatste jaar verloopt nogal stroef in Duitsland, waar hij het kampioenschap misliep en in de DFB Pokal werd uitgeschakeld door derdedivisionist SV Saarbrücken. De coach zit nog wel in de Champions League, waar ze Real Madrid nog moeten treffen in de return. In die wedstrijd doet er hoogstwaarschijnlijk ook nog een Nederlander mee in de vorm van een fitte Matthijs de Ligt. 

Wat doet Louis van Gaal nu?

De oude bondscoach stond anderhalf jaar geleden nog aan het roer bij het Nederlands Elftal, waarmee hij destijds de kwartfinale van het WK wist te bereiken. Tegenwoordig is hij actief als adviseur van de raad van commissarissen bij Ajax. Deze functie vervult hij sinds oktober 2023. Meer over zijn werk bij de Amsterdammers en de rest van de organisatie kun je vinden in dit artikel.

Feyenoord-doelman vertrekt